Hlavní obsah

Jak zvládnout první společnou dovolenou

Novinky, das

Není krásnější období než čas zamilovanosti a očekávání. I když i toto období jednoho krásného dne skončí, existují okamžiky, jež mohou vše urychlit. Patří mezi ně i první společná dovolená, na které se mohou ukázat věci, jež byly doposud přehlíženy či bagatelizovány. Nenaplněná očekávání pak mohou vztah nejen pokazit, ale dokonce i ukončit.

Foto: Profimedia.cz

Obzvlášť špatně může dopadnout cestování autem.

Článek

První společná dovolená jednoduše vztah prověří někdy mnohem více než několikaměsíční chození. Partneři spolu obvykle tráví poprvé delší čas v kuse, aniž by si od sebe na chvíli odpočinuli, což může mít přímo nedozírné následky. Začnou na povrch vyplouvat věci, které najednou jednomu i druhému začnou vadit.

Bohužel láska i zamilovanost při tomto prozření nemusí stačit. Proto se vyplácí takovým událostem předcházet.

1. Dovolenou plánujte vždy dohromady, tak aby se na ni těšili oba současně. Jakmile se jeden druhému přizpůsobuje, nevěští to při první dovolené nic dobrého. Partneři musí od začátku své dojmy a zážitky sdílet, tzn. prožívat je dohromady, a ne každý zvlášť. Navíc oba partneři by měli dělat jen věci, které opravdu chtějí, baví je a mají rádi, a ne že zatímco jeden bude naprosto šťastný, ten druhý se bude přetvařovat a ve skutečnosti trápit.

2. Volte známé prostředí. Pokud partneři hned na první společnou dovolenou vyrazí někam daleko, kde nikomu pořádně nerozumí a odkud jednoduše není úniku, může to mít katastrofální důsledky. Mnohem lepší, a také s větší nadějí na úspěch je volit místa v Česku či v blízkém okolí. Jednoduše místa, odkud lze odjet, ale kam je možné se i kdykoliv vracet, protože společná dovolená obvykle nekončí cestou domů, ale i doma neustále pokračuje. Společné zážitky a prožitky vztah významně ovlivňují a prohlubují.

3. Nespoléhejte jen na sex. I sebelepší a sebedokonalejší sex může být v konečném důsledku zklamáním. Milování v kuse sedm dní v týdnu není možné - jedinci musí minimálně jíst a pít a občas si něco říct. A pokud si ve skutečnosti nebudou mít co říct, pak se i minimální čas nestrávený milováním může proměnit doslova v utrpení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám