Hlavní obsah

Třetina rodičů si užívá dovolenou nejraději bez dětí

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Poměrně zajímavé výsledky přinesla britská studie společnosti Thomson. Podle ní si totiž více než třetina rodičů užívá dovolené nejraději bez svých dětí a své ratolesti nechává u jiných členů rodiny či dokonce expartnerů. A 57 procent z těch, kteří jezdí na dovolené se svými dětmi uvedlo, že kdyby měli šanci, tak by cestovali bez nich.

Foto: Profimedia.cz

Dovolené bez dětí mohou být pro fungující vztah důležité.

Článek

Důvody pro cestování bez dětí jsou různé. Celkem 43 procent dotázaných uvedlo, že se rozhodli cestovat bez dětí, aby mohli strávit s partnerem více hodnotných chvilek. Dalších 34 procent respondentů tvrdí, že jednoduše jen potřebovali oddych od rodinného života.

Více než polovina dotázaných Britů přiznala, že si dovolenou bez dětí opravdu užívá. Každý třetí pak dokonce přiznal, že nemá rád děti svého partnera.

Ochotní prarodiče

„Rodinné dovolené jsou bez nejmenších pochyb skvělou cestou k trávení společných chvilek, ale i ti nejlepší rodiče potřebují čas od času oddych od svých dětí. Dovolené bez dětí mohou dvojicím pomoci prožít krásné chvíle a zasloužený odpočinek,” uvedl Mark Hall ze společnosti Thompson.

Hall navíc dodává, že v poslední době poptávka po dovolených bez dětí roste. Napomáhají tomu obvykle prarodiče dětí, kteří jsou často ochotní po dobu dovolené svých dětí nechat vnoučata u sebe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám