Hlavní obsah

Jak udělat na muže co nejlepší první dojem

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udělat co nejlepší první dojem na potenciální protějšek je snahou mužů i žen. Dámy se většinou snaží o něco více, ale ne vždy to má pozitivní ohlas. Co se mužům na ženách nejvíce líbí, na co by se dámy měly zaměřit, aby uspěly?

Foto: Profimedia.cz

Jak v mužských očích zvýšit svoji atraktivitu?

Článek

Najít jednotnou odpověď na otázku, co se mužům na ženách líbí, není vůbec snadné. Každý má jiné preference, líbí se mu něco jiného. Přesto mají podle zjištění muži jedno společné – mají velký sklon věřit prvním dojmům. Tyto počáteční okamžiky pak mají velký vliv na to, jak atraktivní jim ženy přijdou.

Zatímco některé ženy mají talent na to udělat velmi dobrý první dojem, pro některé je to těžší. Právě jim tak nejspíš více pomůže několik tipů na to, co muži u žen shledávají nejvíce atraktivní.

Přirozený make-up

Někteří muži uvádějí, že mají raději, když žena nenosí žádný make-up, protože pak vypadá přirozeně taková, jaká je. Podle průzkumu seznamovací služby Zoosk ale ženy, které měly na své seznamovací fotce nanesený nějaký make-up, získávaly více nabídek ke schůzce než ty zcela nenamalované. Muži rovněž častěji oslovili ženu, která používala rtěnku.

Tajemství sexuálně atraktivních jedinců

Vztahy a sex

Ovšem dámy s velmi výrazným a tmavým make-upem byly naopak oslovovány méně často. Takže i když muži tvrdí, že mají rádi přirozený vzhled, nemusí to hned znamenat zcela bez líčidel. Jemný make-up v „natural” stylu je pro ně i tak stále atraktivní.

Poměr pasu a boků

Tato preference nemá tak co do činění s atraktivitou, spíše se týká zdraví a plodnosti.

Poměr pasu vůči bokům je podle odborníků silným ukazatelem hladiny estrogenu u ženy, stejně tak rizika obezity a náchylnosti k závažným onemocněním, jako je cukrovka, rakovina vaječníků nebo srdeční choroby, uvádí se ve výsledcích studie.

Chcete na schůzce či pracovním obědě zaujmout? Dbejte na stolovací návyky

Vztahy a sex

Červená je in

Červená je barva vášně, není tedy divu, že muže tak přitahuje. V rámci studie psychologů z University of Rochester byly mužům ukazovány fotky různých žen, a to v různě barevných rámečcích (červených a bílých). Muži pak byli dotazováni, jak se jim která žena líbí.

Podobně jim byly ukázány fotky žen oděných v červených či modrých šatech. U nich měli muži sdělit, kolik by byli ochotni utratit za rande s danými ženami. U všech žen, u kterých byla viditelná nějaká forma červené barvy (a to nejen u oblečení), bylo jak výraznější hodnocení atraktivity, tak i ochota jít s nimi na rande.

Červená má zelenou. Naučte se ji nosit stylově

Styl

Jak dodává klinický psycholog Noam Shpancer pro Psychology Today, účinek červené barvy je obecně velmi významný, jedinečný a často funguje na podvědomé úrovni.

Laskavý přístup

Laskavý přístup je vždy běh na dlouhou trať. Rozhodně se ale vyplatí. Jak uvádějí výsledky studie Society for Personality and Social Psychology, ženy, které jsou schopné reagovat na potřeby a přání mužů, jsou v jejich očích mnohem atraktivnější.

Co ženy nejvíce obdivují na mužích

Vztahy a sex

Výše posazený hlas

Je známo, že na mnohé jedince působí přitažlivě i určitá výšková hladina hlasu. Zatímco pro ženy jsou atraktivnější muži s hlubším hlasem, u mužů je to naopak.

Podle vědců někteří muži věří, že vyšší hlas u ženy signalizuje vyšší reprodukční zralost a ženskost.

Reklama

Související témata:

Související články

Díky čemu jsou muži neodolatelní

Mnozí muži si myslí, že jejich atraktivitu udává péče o zevnějšek, finanční zajištěnost, případně charakter. Vše je ale mnohem složitější.

Výběr článků

Načítám