Hlavní obsah

Co ženy nejvíce obdivují na mužích

Novinky, Tereza Lindauerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle čeho se ženy rozhodují, s kterým mužem začnou chodit a které raději přenechají jiným? Možná budete překvapeni. Mezi ty nejdůležitější věci sice patří mužnost či finanční zázemí, ale také mnohem zajímavější atributy, alespoň podle tvrzení psychologů z University of Barcelona. Podívejte se s námi na ty nejdůležitější z nich.

Foto: Profimedia.cz

Pánům by neměla chybět mužnost.

Článek

Na prvním místě v průzkumu španělských psychologů stojí rozhodně mužnost. Ženy touží po chlapákovi, který je, i případnou rodinu, v nebezpečí ochrání. De facto by se dalo říci, že macho muži mají zelenou, ale nemělo by se jednat jen o „povrch“, ale mužnost by měla být i „uvnitř“, což prý v dnešní době není snadné najít.

Dobrou zprávou pro muže je, že v nejhorším se ženy spokojí s tím, že jako chlapáci aspoň vypadají, když už „vnitřní mužnost“ chybí.

Pro mnohé ženy je také důležité finanční zázemí. Nejde jim přitom o luxusní šperky a drahé kabelky – i když i takové ženy se najdou – spíš je důležité, aby se muž dokázal postarat o ně a rodinu. Španělky preferují, aby muž vydělával více než ony. Prý mu to dává dobrý pocit, že je hlavním živitelem rodiny, a to se projeví i na partnerském soužití.

Zajímavá je pak třetí příčka výzkumu. Ženy mají rády muže, jejichž chování rozumí… Mnoho respondentek si totiž stěžovalo, že v dnešní době není jednoduché mužům porozumět. Často se stává, že i když muži dávají najevo, jak o ně stojí, často to vůbec neznamená, že by s nimi chtěli chodit. Což potvrzuje i Scott English v časopise Psychological Scinece.

„Není to tak dávno, kdy byly signály mužského ´balení´ naprosto jednoznačné, pozvání do kina, časté volání, aktivní komunikace – byly známkami, že se žena muži líbí a chce ji dostat. Jak vážně vztah bere, už byla samozřejmě věc jiná. Dnes ale taková jednoznačnost v chování neplatí. Mnoho mužů vysílá jasné signály, ale jejich důsledek jde do ztracena. Tedy lidově řečeno, ženu sice jasně ´balí´, ale vlastně si s ní začít nechce. Ženy jsou zmatené a ztrácejí se v tomto nejasném chování.“

Čtvrtým bodem, který žena u potenciálního partnera ocení, je - vyřešená minulost. S předchozími vztahy nebo manželstvím se tak nějak počítá, to na závadu není, problémem jsou neuzavřené vztahy. Ženy také nesnášejí „tajemnou minulost“, tedy neodtajněnou část partnerova života.

Ačkoli jsou duše romantické a hodně jim záleží na citové minulosti jejich protějšku, v tomto případě jde spíše o strach z nějakých nesplněných finančních závazků, děti z minulých vztahů, o kterých nemají ani ponětí a další „strašáky z minulosti“, kteří mohou narušit budoucnost.

Od pátého místa pak startují věci, které bychom asi čekali na vyšších příčkách výzkumu - tedy charisma, sex-appeal, smysl pro humor, ale i například hluboký hlas, který na mnohé ženy působí více sexy. Hodně žen také řeší, jaké mají muži ruce, nebo jak jsou vysocí. Zde jde především o to, aby byli vyšší, než jsou ony.

Anketa

Co by váš muž nikdy neměl postrádat?
Mužnost
18,3 %
Finanční zajištění
20,7 %
Srozumitelnost
2,4 %
Vyřešenou minulost
4 %
Charisma
4,8 %
Sex-appeal
3,1 %
Smysl pro humor
26,5 %
Pravdomluvnost
6,9 %
Pracovitost
4,9 %
Ohleduplnost
4,6 %
Nic z výše zmíněného
3,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1786 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Velká prsa - atraktivita versus zdravotní potíže

Zatímco spousta žen neustále řeší malé poprsí, přibývá žen, které řeší opačný problém. Příliš veliké poprsí totiž také není žádná výhra. Mnohdy je tomu přesně...

Výběr článků

Načítám