Hlavní obsah

Jak si s partnerem užít více sexu

Novinky, bok

Sex je důležitou součástí každého vztahu. Ať už si ho někdo užívá denně nebo jen jednou týdně, pravdou je, že po čase začíná jeho intenzita pomalu klesat. Pokud je to i váš případ, a chcete to změnit, pak můžete zkusit některé tipy od odborníků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zařaďte sex na svůj seznam 

Hlavní radou vztahových odborníků pro páry, které si chtějí užívat více sexu, je nečekat, až se naskytne příležitost, ale udělat si na něj cíleně prostor - udělejte si plán a zjistěte, co vyhovuje vám oběma. „Když se budete trochu snažit, určitě si najdete čas na intimnosti a sex,” radí psycholožka Nicola Buchananová.

Místo toho, abyste ho pravidelně „nechávali” až na večer poté, co uděláte večeři, uspíte děti nebo vyvenčíte psa, udělejte z něj prioritu. Skvělým tipem k tomu je například ranní víkendové lenošení v posteli. Proč hned vstávat a dělat snídani nebo jít na nákup?

Sedm tipů na slastnou předehru, která trumfne i samotné milování

Vztahy a sex

„Ráno jste odpočatí, nejste ve stresu z denních povinností a hned vedle vás je někdo, koho milujete a chcete. Proč toho nevyužít?” radí pro Guardian psychoterapeut Murray Blacket.

Vsaďte na spontánnost 

Blacket rovněž radí zapomenout na rutinu v podobě ložnice a vyzkoušet i jiná místa k milování. Čím spontánnější celá situace bude, tím lépe.

„Když je nerušená chvilka, nemáte překážky, proč nevyzkoušet milování v kuchyni, na gauči nebo v koupelně,” radí.

Najděte svůj spouštěč

Je jasné, že sexuální vzrušení a naladění „na věc” je u každého člověka jiné, stejně tak v různých obdobích života. Proto odborníci radí nespoléhat jen na obecné rady, ale zjistit si co nejvíce o své vlastní sexualitě.

Jak ve vztazích bez sexu znovu probudit touhu po milování

Vztahy a sex

Poradkyně v oblasti sexu Eva Bloomová tvrdí, že u každého člověka sexuální mechanismy fungují na základě dvou bodů - jedním je tzv. spouštěč a druhým brzda. Když najdete svůj spouštěč, a naučíte se ho využívat, budete mít podle ní mnohem více příležitostí k sexu s partnerem.

Může být různorodý - pro někoho je to vůně partnerova parfému, zprávy s nádechem erotiky posílané během dne nebo třeba společné sledování zamilovaného filmu.

Stejně tak je ale dobré vědět, co partnera zaručeně od sexu odradí - například „asexuální” noční úbor, přítomnost jiných členů rodiny v bytě nebo cokoli dalšího, co myšlenky na sex doslova zmrazí.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak zintenzivnit prožitky z orálního milování

Orální sex považuje mnoho žen za příjemnou součást předehry. Ne každá však díky němu zažívá orgasmus. Přitom stačí, když vyzkoušíte pět jednoduchých triků,...

Výběr článků

Načítám