Hlavní obsah

Jak ve vztazích bez sexu znovu probudit touhu po milování

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na začátku vztahu si společný život bez sexu dokáže představit málokdo, ale po několikaletém soužití je to u mnoha lidí neúprosná realita. Podle odborníků ale není dobré se s tímto stavem spokojit a zcela se vzdát sexuálního uspokojení. Není to dobré jak pro samotný vztah, tak pro zdraví jedinců. Prožíváte-li doma období tzv. sexuálního sucha, je nejvyšší čas s tím něco udělat.

Foto: Profimedia.cz

Sexuální vášeň má své místo i v dlouhodobých vztazích.

Článek

Sexuální vášeň má své místo i v dlouhodobých vztazích, je to spojující prvek, který vztahu dodává na harmonii a zároveň u každého jedince zpomaluje stárnutí. Zcela se jí vzdávat je tak velký nesmysl.

Přestože už v tomto směru pociťujete beznaděj, nic nevzdávejte! Probudit intimitu ve vztahu lze i opětovně, je ale zapotřebí uvědomit si hned několik důležitých věcí.

Než začnete na obnově vzájemné intimity opět pracovat, je důležité si uvědomit, co u vás způsobilo tento stav.

Nejčastější důvody, proč ze vztahů mizí sex

  • Těhotenství a nedávný porod
  • TV v ložnici
  • Monotónní sexuální život, který minimalizuje libido a vzrušení
  • Stres
  • Léky
  • Negativní vnímání vzhledu těla
  • Nevyřešené vztahové problémy
  • Vaginální bolest při milování
  • Neshodné libido
  • Plány, se kterými nesouzní oba partneři

Jakmile si uvědomíte příčinu vašeho problému, můžete se zaměřit na jeho řešení. Podívejte se s námi na šest způsobů, jak obnovit vášeň ve vztahu.

1. Důležitá komunikace

Vztah bez sexu nenastává bez důvodu, a to ani v dlouhodobých vztazích. Často o tom partneři ani nemluví. Chcete-li ve vztahu cokoliv změnit, je zapotřebí o tom začít mluvit. Řekněte tedy nahlas svému partnerovi, že vám vaše intimní chvilky velmi chybí a že byste ráda vše napravila. Zkuste se společně domluvit, jak na tom společně zapracovat.

„Často se stává, že jakmile své přání nahlas vysloví jeden, přizná se k něčemu podobnému i druhý. Oba dva tedy v podstatě cítí to samé, jen to neumí uchopit,” upozorňuje D. Begg.

2. Zapracujte na vztahu

Mezi časté chyby partnerů či manželů, kterým nefunguje sex, patří fakt, že se při hledání řešení zaměří jen na samotný sex. Ve skutečnosti by své úsilí měli především věnovat zlepšení vztahu jako takového.

Partneři zejména v dlouhodobých vztazích mají tendence brát se navzájem jako samozřejmost, vzájemně se tedy přestanou hýčkat a vyjadřovat svými činy, jak moc je jim spolu dobře a co jeden pro druhého znamenají.

Chcete-li do vztahu vrátit vášeň, musíte právě na tomto zapracovat. Dělat si vzájemně radosti, chválit se, děkovat si a být si oporou, je to nejzákladnější, na čem pak můžete dál stavět.

3. Kdo maže, ten jede ...

Dalším důvodem, proč spolu partneři přestávají spát, je bolestivý sex, který trápí především ženy a je způsoben změnou hormonálních hladin především v období menopauzy, kdy dochází k nízké vaginální vlhkosti.

Řešení tohoto problému je přitom velmi snadné, stačí použít lubrikační gel, který usnadní pronikání penisu do pochvy a sex je opět i pro ženu příjemnou záležitostí.

4. Erotické pomůcky a nové pozice

Někdy za nezájmem partnerů o sex stojí i stereotyp a nedostatek vzrušivých podnětů. Pokud tomu je tak u vás, pak zapojte fantazii a začněte experimentovat.

Pomoci vám k tomu může jednak společné sledování erotických filmů, ale i návštěva v sex shopu. Nebojte se zkoušet nové věci, ale i polohy. Zavzpomínejte si na své milostné začátky a probuďte v sobě všechny touhy a sny. Nebojte se s druhým mluvit o tom, co byste ráda vyzkoušela, co jste spolu přitom nikdy nedělali. Diskutujte o svých fantaziích a snažte se je proměnit v realitu.

5. Zapomeňte na statistiky

Mít dobrý sex neznamená mít často sex. Frekvence pohlavních styků není důležitá, mnohem zásadnější roli sehrává kvalita samotného milování a vzájemné uspokojení. Nesnažte se mít tedy za každou cenu více sexu, jen abyste zapadli do nějakých tabulek, abyste si nepřipadali jako asexuálové.

Snažte se věci měnit jen kvůli sobě, svému zdraví a celkové pohodě a ne kvůli srovnání s ostatními. Čím víc se budete snažit, tím je větší předpoklad, že se vám vrátí do života sexuální uspokojení v pravidelných intervalech.

Každou snahu a aktivitu je přitom důležité doplnit o kompromis. Nenutit druhého do věcí, které nechce, či co se mu nelíbí. Skvělý sex je o dávání a přijímání.

6. Prozkoumejte a milujte své vlastní tělo

Vzhled těla se samozřejmě věkem mění, ale to neznamená, že se i v pozměněném těle nebudete svému partnerovi líbit. Negativní vnímání svého vlastního těla a nízká sebedůvěra se vždy odrážejí v kvalitě milování. Uvědomte si proto, že nikdo z nás není dokonalý. Každý jedinec má nějaká slabá místa, nějaké nedokonalosti, které ale utváří je samotné.

Stoupněte si nazí před zrcadlo a pořádně si prohlédněte své tělo a přijměte ho takové, jaké je. Pomoci vám k tomu mohou i doteky a masturbace. Vždyť je to přece úžasné, jak tělo dokáže reagovat na jednotlivé doteky a když k tomu zapojíte svou vlastní fantazii, můžete prožít nádherné okamžiky.

Čím pohodlněji se budete cítit ve své vlastní kůži, tím si více užijete milování s druhým a zároveň si i druhý užije milování s vámi!

Pokud máte nějaké to kilo navíc, tak do svého života zapojte více pohybu, který v konečném důsledku prospěje úplně každému. Nikdy to ale nedělejte kvůli druhým, ale vždy jen kvůli sobě. I když to bude mnohdy hodně těžké, myslete vždy na to, že na konci každého tunelu je světlo, které za všechno úsilí stojí.

Anketa

Jak dlouho jste nejdéle vydrželi bez sexu ve vztahu?
2 dny
3,1 %
Týden
5,3 %
14 dní
5,3 %
3 týdny
3,3 %
Měsíc
10,1 %
2 měsíce
8,7 %
4 měsíce
4,7 %
Půl roku
10,7 %
Rok
6,3 %
Rok a půl
3,1 %
Dva roky
2,8 %
Déle než dva roky
11,2 %
Už si to ani nepamatuji ...
25,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3461 čtenářů.

Reklama

Související články

Když je pro někoho sex v podstatě za trest

Sex je důležitou součástí života a oblíbené téma holčičích setkání. Jsou ale lidé, kteří se o něj nezajímají - ne že by ho mít nemohli, ale úplně postrádají...

Top 10 mužských sexuálních fantazií

Každého z nás v životě provázejí nejrůznější sexuální fantazie. Nejčastěji se přitom jedná o záležitosti, které si z nějakého důvodu nemůžeme dopřát, ať už nám...

Výběr článků

Načítám