Hlavní obsah

Jak poznat, že máte na sestěhování ještě čas

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sestěhování je přirozeným vyústěním každého zdravého vztahu. Někdy se však do společného bydlení hrneme až příliš brzo, i když na to sami nejsme připravení. Přečtěte si šest znamení, podle kterých poznáte, že je lepší sdílení domácnosti odsunout na neurčito.

Foto: Profimedia.cz

Sestěhování je přirozeným krokem ve vývoji vztahu.

Článek

Ještě jste se pořádně nepohádali

Pokud jste spolu jen pár měsíců, je velmi pravděpodobné, že je váš vztah zalitý sluncem a vy jste ještě neměli pořádnou příležitost k tomu si projít nějakým konfliktem. „Pokud se spolu chystáte sestěhovat, je velmi důležité zjistit, jak váš partner reaguje na hádku nebo nepříjemnou diskuzi. Pokud se ke sporům dokáže postavit čelem, pak je daleko pravděpodobnější, že vaše spolubydlení bude probíhat harmonicky,“ sdělila párová terapeutka Isiah McKimmieová.

Nevyjasněné finance

Diskuze ohledně peněz nejsou vůbec sexy, přesto je ale o nich potřeba mluvit, a to zejména v případě, že se se svým partnerem chystáte sdílet domov. „Manželé, kteří o financích nemluví, mají daleko větší pravděpodobnost, že se rozvedou, než jiné páry. Je proto potřeba si hned ze začátku ujasnit, kdo bude platit jaké účty, kolik kdo vydělává a zkrátka být ve všem transparentní,” uvedl terapeut Kurt Smith pro Huffingtonpost.

Jak přežít nejen první partnerskou dovolenou

Vztahy a sex

Partner na vás tlačí

Jistá míra pochybností do vztahu patří a nikdo vás nemůže obviňovat z toho, že máte ze sestěhování strach. „Pokud ale vaše tělo vysílá jasné signály, které vám říkají, že je příliš brzy, nemá smysl se partnerem nechat přemlouvat o opaku. Počkejte pár měsíců a sami uvidíte, v jaké fázi se váš vztah bude nacházet. Rozhodně se nenechejte k rozhodnutí nutit,” dodal Smith.

Stěhování jako náplast

Pamatujte si, že stěhováním nevyřešíte stávající problémy. Pokud jste proto zažili ve vztahu vážnější krizi, jako je nevěra či jiná aféra, která vedla ke ztrátě důvěry, pak je lepší si utřídit myšlenky, než se vrhat impulzivně do něčeho nového. Stávající problémy by stejně dříve či později znovu vybublaly na povrch.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám