Hlavní obsah

Íránka chce rozvod, manžel se rok nemyl

TEHERÁN

Šestatřicetiletá Mina z Íránu podala žádost o rozvod, protože už déle nemůže snášet neobvyklé hygienické návyky svého manžela. Ten se prý asi rok nemyl. Muž podle ženy silně zapáchá a normální žití s ním není možné.

Foto: Jaroslav Hrubý

Plakát - vernisáž

Článek

Muž prý páchne natolik, že se mu jeho vlastní děti vyhýbají. Zanedbávání hygieny "proslavilo" muže i u jeho kolegů, kteří se mu proto vysmívají. "Všichni se nám posmívají, nemůžeme ani nikam chodit, strašně se stydím," uvedla Mina. "Říká, že nesnáší vodu a že se nechce sprchovat," dodala o svém manželovi. "Ráno, když vstane, si ani neopláchne obličej," poznamenala před teheránským soudem.

Mina je již osm let vdaná. Upozornila, že její muž přitom ještě před pár lety byl přímo posedlý hygienou. Tehdy se sprchoval až třikrát denně, v koupelně trávil dlouhou dobu a velmi často si myl ruce. "Ale najednou se to změnilo," uvedla žena. "Teď ho už nikdo, ani já, ani mé děti, ani jeho kolegové, nemůže vystát," prohlásila. "Vydržela jsem to osm let, ale teď už nemůžu," vysvětlila své rozhodnutí Íránka.

Situace v zemi komplikuje rozvod

V Íránu však ženy nemají jednoduchou cestu, chtějí-li se rozvést. Ve většině případů musejí dokázat, že je manžel finančně či sexuálně zanedbává nebo že je muž závislý na omamných látkách, případně projevuje násilnické sklony. Páchnoucí manžel však není v zemi pádným důvodem k rozvázání manželství.

Mina by ale mohla splňovat kritéria, pokud by argumentovala tím, že kvůli nedostatku hygieny dospěla až k nenávisti svého muže, s nímž už nemůže nadále sdílet společný život.

Reklama

Související témata:

Související články

Novomanžel opustil ženu z lásky ke psovi

Obyvatel Kambodže, který teprve nedávno vstoupil do manželství, se své ženě vyznal z lásky k psímu miláčkovi. Vyvrcholením vyznání lásky bude rozvod.

Výběr článků

Načítám