Hlavní obsah

Ideální čas pro milování je před šestou ranní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hormony mohou za to, že vnitřní hodiny mužů a žen jsou značně odlišné. Bohužel se to týká i sexuality. Stává se tak často, že zatímco muži jsou na vrcholu svého libida, ženy na milování nemají ani pomyšlení. Existuje ale okamžik, který prý vždy vyhovuje oběma. Připadá ale na velmi brzký čas.

Foto: Profimedia.cz

V 5.48 je ideální čas, kdy obě pohlaví rychle vyvrcholí.

Článek

Hladina testosteronu u mužů dosahuje maxima pozdě v noci a brzy ráno, je až o padesát procent vyšší než během dne. Muži také mají v tuto dobu silnou erekci. V noci se zapíná podvěsek mozkový, který produkci mužského pohlavního hormonu spustí. Žena v tu dobu ale zápasí s vysokou hladinou melatoninu, hormonu spánku, který ji vyřazuje z provozu. I u žen ovlivňuje libido testosteron, který u nich začne narůstat právě ráno.

Muži jsou na vrcholu před šestou a u žen v šest ráno začíná testosteron výrazně stoupat. Ženy jsou na vrcholu produkce testosteronu a libida kolem deváté dopoledne. To ještě muži mají testosteronu dost, ale většina dvojic už v tu dobu bývá v práci.

„Nejvyšší hladina testosteronu u obou pohlaví je brzy ráno. Tehdy také mají obě pohlaví nejvíce energie. Psychika se také v tu dobu ještě tolik nezabývá každodenními starostmi, takže čas na sex je ideální právě ráno,“ tvrdí britská psycholožka Geraldine Myersová v rozhovoru pro deník The Mail.

Podle italských vědců dosahuje testosteron maxima v krvi mužů i žen jako páru v jedinou chvíli během dne. Zhruba před šestou hodinou ranní. Tehdy se obě pohlaví potkávají. V 5.48 je tak ideální čas, kdy obě pohlaví rychle vyvrcholí.

Čas na oplození

Vědci z Modeny však také tvrdí, že lepší čas pro početí potomka je pozdě odpoledne. Zhruba v půl sedmé večer totiž muži produkují ty nejkvalitnější spermie schopné oplození. Ženy jsou na vrcholu plodnosti kolem čtvrté odpolední.

Libido také silně podporují horko a slunce. Aktivují hypotalamus, který podporuje nejen tvorbu testosteronu, ale také aktivuje sexuální centra v mozku. Nevýhodou tohoto jevu je, že zároveň s rostoucí sexuální touhou se zvyšuje agresivita člověka.

Reklama

Související témata:

Související články

I kondomy mohou být sexy

Milování s kondomem mnoho lidí vnímá pouze jako nutnost, která je ochrání před nechtěným těhotenstvím a pak také pohlavně přenosnými chorobami. Dost často si...

Výběr článků

Načítám