Hlavní obsah

Díky Noci lásky se v Brně narodí sedm dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Červnová Noc lásky dá Brnu na jaře sedm nových miminek. Děťátka vznikla takřka na zakázku. V rámci projektu 103 dětí pro Brno se stejný počet párů z jihomoravské metropole snažil ve stejný čas a na stejném místě o jediné - zplodit potomka.

Foto: archiv kapely

Nicholas Payton

Článek

Místem vášní byl v noci na 7. června jeden z romantických hotelů na kraji města. Milenecké dvojice měly k dispozici nejen luxusně vybavené pokoje, ale i gynekologického poradce Pavla Ventrubu, šéfa brněnské Porodnice na Obilním trhu.

Ten ještě před zahájením akce, organizované jedním z brněnských komerčních rádií, varoval před přílišným očekáváním. Šanci na otěhotnění odhadl ze své praxe maximálně na jedno procento a výsledek počtu gravidních žen mu dal jen za pravdu.

Ženy totiž mohly otěhotnět v inkriminovanou noc, ale i pět dnů před nebo po ní, řekl lékař. Přesnější datum početí je sice možné stanovit, musel by ale vyšetřovat ženy nejen po milostném aktu, ale i před ním. Do takové míry však nechtěli organizátoři milenecké páry zatěžovat.

Naděje z Moravy

Na záslužnosti projektu Noci lásky to však nic nemění, míní Ventruba. Republika podle něj od roku 1994 vymírá a - nemá-li se deficit vyrovnávat imigrací - je třeba se zvýšením počtu nově narozených dětí něco udělat. Obavy, že by Čechy a Moravany potkal brzy osud pravěkých ještěrů, ale nesdílí.

"Že bychom úplně vymřeli, to není reálné," míní. První nadějnou vlaštovkou v počtu narozených dětí může být podle něj letošní rok, tedy alespoň na jihu Moravy. Vše nasvědčuje tomu, že v regiónu se počet porodů oproti loňsku zvýší o dvě až tři procenta.

Sedmero statečných maminek může po porodu počítat za svůj přínos Brnu s pomocí organizátorů akce. Všechny matky dostanou kočárek a další miminkovskou výbavu, uvedl za pořadatele Martin Kaminský. Jednomu z děťátek rádio zaplatí také všechny výdaje od jeho narození do prvních narozenin. Které robátko bude tím šťastným, rozhodnou posluchači rádia.

V březnu budou na internetových stránkách média vystaveny fotografie miminek, které získá nejvíce preferenčních esemesek, zvítězí.

Reklama

Výběr článků

Načítám