Hlavní obsah

Deset důvodů, proč si neodpírat ranní sex

Novinky, ald

Ať chceme, nebo ne, právě ráno je pro muže ideálním časem k milování. Zkuste pro tentokrát zapomenout, že nejste jako ze žurnálu a oddejte se sexuálním hrátkám ještě před polednem.

Foto: Profimedia.cz

Ranní sex není tak špatný, jak se mnohým ženám zdá.

Článek

Muži ho milují, ženy nenávidí. Tak by se dal jednoduše charakterizovat ranní sex, který mnohé ženy označují za nekomfortní.

Pokud ale upustíme od faktu, že se ráno málokterá žena cítí sexy, zjistíme, že právě ranní milování v sobě ukrývá hned několik benefitů.

1. Spouštěč dobré nálady

Vyspat se do růžova a mít dobrou náladu hned od první vteřiny po probuzení? Krásná představa, která se bohužel málokdy stane realitou. Pokud ale do ranní rutiny zakomponujete sex, pak právě skvělá nálada může být vaším denním chlebem.

Endorfiny, které se během sexu uvolňují, dokážou během několika sekund vykouzlit úsměv na tváři, který bude vaším doplňkem po celý den.

2. Lepší vztah na počkání

Kromě endorfinů se během sexu uvolňuje také oxytocin. „Jde o hormon, který podporuje pocit lásky a připoutanosti, což znamená, že po ranním sexu se budete cítit se svým partnerem více propojená,“ vysvětluje lékařka Emily Morseová pro Woman’s Health.

Navíc na ranní hrátky budete myslet nejméně po celé dopoledne, což je ideální příležitost k tomu poslat svému partnerovi textovku, ve které navážete na ranní událost.

Pět nejčastějších chyb v ložnici a jak je řešit

Vztahy a sex

3. Bojovník proti stresu

Opět můžeme děkovat oxytocinu, který se postará o to, aby omámil váš mozek a zpacifikoval stres. Pokud máte před sebou nepříjemnou schůzku nebo třeba poradu, naordinujte si ranní dávku oxytocinu, který vás napětí alespoň zčásti zbaví.

4. Ranní sex prohlubuje intimitu

Při ranním milování se mnoho žen nedokáže smířit s tím, že se nemohou schovat za závoj noci. Svíčky jsou neefektivní, svit měsíce je nahrazen slunečními paprsky a romantické balady vystřídal zvuk budíku.

Pokud se domníváte, že v takové situaci nelze navnadit intimní atmosféru, pak jste na omylu. Podle lékařky Morseové dokáže ranní sex prohloubit intimní spojení s vaším partnerem, a to především díky tomu, že se mu ukážete v celé své přirozené kráse.

5. Lepší než káva

Málokdo se probudí plný energie a s chutí na milování. Pokud ale špetku energie přece jenom nasměrujete správným směrem, pak se vaše baterky rychle dobijí. Ranní sex má zázračnou moc a dokáže vás skvěle nabudit a připravit na náročný den.

„Studie navíc prokázala, že sex může posílit kognitivní funkce a zlepšit paměť,“ dodává Morseová.

Jak tělo reaguje na nedostatek sexu

Vztahy a sex

6. Cesta za hlubším spánkem

Pokud bojujete s noční nespavostí, pak byste si ranní sex měla naordinovat jako přírodní lék. Jeho kouzlo spočívá v uvolnění oxytocinu, který zároveň snižuje kortizol – hormon stresu. Dále se v našem těle uvolňuje melatonin, díky kterému se nám následně lépe usíná.

„Tato kombinace látek vytváří perfektní recept na hlubší spánek,“ vysvětluje lékařka.

7. Klíč k perfektní pleti

Co ráno ušetřit drahocenné minuty a vynechat líčení? Pokud si budete pravidelně dopřávat ranní sex, pak se tento sen může proměnit ve skutečnost. Během vyvrcholení se v našem těle uvolňují látky, které zvyšují hladinu estrogenu. Právě estrogen se následně postará o to, aby zlepšil tón a strukturu pokožky i vlasů.

Není orgasmus jako orgasmus

Vztahy a sex

8. Ideální pro rodiče

Všichni rodiče dobře vědí, že chvilka soukromí se hledá velmi obtížně. Během dne je milování prakticky nemožné a večer jste oba natolik unavení, že po dočtení pohádky ihned zavřete oči.

Právě pro vás je ranní sex skvělou možností, jak si užít sebe navzájem a přitom se nestrachovat dětského načapání. Užijte si tedy nerušené chvilky ještě před tím, než svého potomka půjdete vzbudit.

9. Konec bolesti hlavy

Čas od času se člověk probudí s menší bolestí hlavy. V takový moment máte dvě možnosti. Buď sáhnete po léku, nebo se oddáte rannímu sexu. Při druhé variantě se totiž v těle uvolňují látky, které si dokážou s bolestí poradit.

Muži a ženy o sexu aneb Tipy, jak si milování užívat co nejvíc

Vztahy a sex

10. Silné libido

Právě během rána se testosteron v mužském těle zvyšuje. Jde tedy o ideální dobu k milování, neboť partnerova erekce bude mnohem silnější, než je tomu večer.

„Naše těla jsou vlastně připravena na silnější orgasmy hned po probuzení,“ potvrzuje sexuální terapeutka Vanessa Marinová.

Reklama

Související témata:

Související články

Sexuální tabu 21. století

Sex je v 21. století věcí, o které se obecně denně mluví v médiích i na sociálních sítích. Přesto vás možná překvapí, že některé známé věci týkající se...

Co ženy v posteli nesnášejí ze všeho nejvíc

Sex obecně patří mezi nejhlubší lidské prožitky a jen málokdo s tímto tvrzením nesouhlasí. Nic není ale tak růžové, jak se může zdát, a proto i při sexu často...

Výběr článků

Načítám