Hlavní obsah

Čtyři nejčastější důvody rozvodu

Novinky, lin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokud nás smrt nerozdělí. Část manželského slibu, který se v dnešní době povede dodržet jen málokterému páru. Polovina uzavřených manželství totiž končí rozvodem. Jaké jsou nejčastější důvody a jak se jim vyhnout?

Foto: Profimedia.cz

Důvody k rozvodu se často opakují.

Článek

Nedávná studie, publikovaná v časopise Journal of Sex & Marital Therapy, zkoumala důvody rozvodu 2371 nedávno rozvedených lidí.

Téměř polovina účastníků (47 %) odpověděla, že důvodem byl nedostatek lásky či intimity, který byl vyvolán tím, že se jeden z partnerů či oba dva „odmilovali”.

Jak často mají lidé ve vztahu sex? V průměru jednou týdně, podle odborníků je to dostatečné

Vztahy a sex

Druhým nejčastějším problémem byla komunikace, kdy každý z manželů měl odlišný komunikační styl, kvůli tomu docházelo k vzájemným neshodám a hádkám.

Třetím důvodem byl nedostatek respektu či důvěry.

Čtvrtým nejčastějším důvodem pak bylo vzájemné odcizení, které bylo podle vědců zapříčiněno odlišným vývojem obou jedinců.

Proč je tak těžké opustit toxický vztah

Vztahy a sex

Jak problémy odhalit včas?

„Pokud nejste vy nebo váš partner dlouhodobě ve vztahu spokojení, máte tendenci reagovat přehnaně, nebo si všímáte neobvyklých změn ve vašem vztahu, je na čase zpozornět. Jedná se totiž o výstražné vlajky.

Mezi další varovné signály pak patří například ztráta vzájemné laskavosti, úbytek společného času či uštěpačné poznámky směrem k partnerovi,” dodává sexuoložka Rachel Needleyová pro Health.

Reklama

Související témata:

Související články

Dobré vztahy jsou možné i po rozvodu

Rozvod mnoho lidí hodnotí jako jednu z nejbolestivějších a nejkomplikovanějších událostí svého života. Komunikace s bývalým partnerem se během něj často...

Pět jednoduchých tipů, jak oživit vztah

Dlouhodobé vztahy procházejí mnoha fázemi. Po odeznění líbánkové, která trvá zhruba rok, často dochází k utlumení romantiky a sklouznutí k stereotypu. Jak se...

Výběr článků

Načítám