Hlavní obsah

Co ženy očekávají od první schůzky

Co ženy očekávají od první schůzky? Není to jednoduchá otázka. Muži, kteří jsou si sebou naprosto jistí, v tom mají jasno. Ale ti citlivější přemýšlejí, kam ženu zavést, jak se jí zalíbit? Vsadit na originalitu, nebo na přirozený styl? Kdo má platit účet v restauraci? O tom, co ženy doopravdy od prvního rande očekávají, píše francouzský server Gentside.

Foto: Profimedia.cz

Květinou se nikdy nic nezkazí. Právě naopak, přijetí může být nadšené.

Článek

Před prvním rande vzniká vždy tak trochu panika. Jak ženy, tak muži mají obavy a ptají se sami sebe, co by tomu druhému nejlépe vyhovovalo, co by se mu asi tak mohlo líbit. Rizikem prvního setkání je neznalost, proto spolehlivá odpověď na tuto otázku neexistuje. Zde je ale několik rad sestavených na základě studie, kterou realizoval internetový portál Voyons-nous.

Jaká místa jsou pro první rande nejčastější? Bývá to návštěva kavárny nebo klubu, to navrhuje 34 procent mužů. Následuje procházka nebo sport (15 procent) a večeře v restauraci (14 procent). Zdá se ale, že takové názory ženy zcela nesdílejí. Co by tedy dělaly nejraději? Dávají přednost kultuře a návštěvě divadla, teprve na třetím místě je návštěva restaurace.

Většinou jsou to muži, od kterých se čeká, že zvolí místo prvního setkání. Pokud se ale muž chce ženě zalíbit, zvolí variantu výstavy nebo využije možnosti muzejní noci. Pokud si ale není tímto místem úplně jistý a necítí se ve své kůži, pak sází na jistotu a zároveň i kompromis pro obě pohlaví: restauraci.

Restaurace je jak pro ženy, tak i pro muže velmi neutrálním místem setkání, kde se ztratí občasné stydlivé pohledy a chvilky ticha v tak hlučném prostředí nebudou nikdy trapné. Zároveň lze u jídla stočit konverzaci k oblíbeným pokrmům, odkud je jen krůček k oblíbeným místům a jiným koníčkům.

Kdo má platit

V tomto případě vystupuje do popředí delikátní otázka placení. Je to klíčový okamžik večera. Číšník přináší účet a oči obou milenců se setkávají s tázavým pohledem. Kdo by měl platit? Když projeví iniciativu muž, může se žena, která bude takový přístup považovat za zastaralý, ba až zpátečnický, urazit. Muž, který nabídne, že se účet zaplatí napůl, může vypadat nerozhodně a nesympaticky. A statistiky jsou neúprosné: 50,83 procenta žen dává přednost tomu, že je muž pozve. O placení se chce podělit 43,41 procenta žen a jen 5,76 procenta by rádo účet zaplatilo samo.

Dalším klíčovým problémem první schůzky je komunikace. Na první schůzce jde o vzájemné poznávání. Vynaložte tedy na komunikaci úsilí, i když vám to třeba dělá problémy. Na 48 procent dotázaných žen totiž označuje vzájemné naslouchání a diskusi za klíčové prvky soužití. Muž by se měl pokusit porozumět a vyprávět o sobě – aniž by zveličoval své zásluhy.

Přirozenost vyhrává

Jak by se měl muž ženě zalíbit? Měl by strávit tři hodiny v koupelně, aby udělal dobrý dojem? Nebo vsadit na přirozený vzhled?

Mužům s přirozeným vzhledem dává přednost 32,16 procenta dotázaných žen, ale 18 procent soudí, že vzhled není to hlavní. Nemá tedy cenu přehánět to se svým vylepšováním. Podle 48,5 procenta žen nehraje barva vlasů žádnou roli a podle 80 procent nemá význam ani barva očí. Ani oblečení zřejmě nehraje významnou roli, neboť 23 procent žen příliš nezajímá.

A charakter? Zdá se, že ženy zvláště přitahují tři typy: pro "umělecký" se vyslovilo 15 procent, pro typ "poradce" 13 procent a pro "ochránce" deset procent. To vše je ovšem poněkud abstraktní a nejlepší je nalézt společné body, sdílet záliby a zůstat přirozený. Na ženu nejlépe zapůsobí muž, který bude působit přirozeně a tak, že se s ním dá hovořit o všem.

Žena má tendence před zrcadlem strávit několik hodin a výběr oblečení většinou volí den dopředu nebo jej kriticky konzultuje se svými kamarádkami. Stejně tak jako u mužů i u žen platí, že muži dávají přednost spíše přirozenosti, a tak nová barva vlasů ani precizní francouzská manikúra za tisíc korun žádnou významnou roli ve vývoji večera nesehrají. Přirozenost a nenucenost jsou u obou pohlaví při prvním rande klíčem k úspěchu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám