Hlavní obsah

Britská kampaň: kouření ničí sexuální život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ve Velké Británii v pátek vypukla nová kampaň, která varuje před následky kouření, které mohou negativně ovlivnit i sexuální život. Její součástí jsou explicitní televizní šoty a plakáty se zaměřením hlavně na mladou populaci, informovala britská média.

Článek

Sérii protitabákové reklamy zadala britská vláda. Vzkaz je z fotografií a záběrů jednoznačně patrný - kouření sexuálnímu životu neprospívá, protože z mužů dělá impotenty a ženy hyzdí.

Cílovou skupinou kampaně jsou zejména mladí Britové, u nichž má vzbudit zájem o jejich sexuální život. Mohlo by to podle vlády mít větší úspěch, neboť lidé si přejí zůstat atraktivní, kdežto zdraví jim důležité nepřipadá, nevyskytují-li se zatím u nich potíže.

"Víme, že sedmdesát procent kuřáků chce přestat kouřit. U mladých lidí by jejich sexuální přitažlivost a potence mohly být velkou motivací, dokonce více než jejich obavy o zdraví," uvádí se ve zprávě britského ministerstva zdravotnictví.

Podle statistických údajů se riziko erektilní dysfunkce plynoucí z kouření u mužů ve věku od 30 do 40 let zvyšuje až o padesát procent. 120 tisíc Britů v této věkové kategorii je pak kvůli kouření zcela impotentních.  

Reklama

Výběr článků

Načítám