Hlavní obsah

Nezadaní teenageři jsou největší mrzouti

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britští vědci označili nezadané dospělé jedince za mrzouty. Podle psychologů jsou nezadaní lidé častěji naštvaní a podráždění. Ženy navíc údajně snášejí svobodu hůře a trpí bez partnera poruchami nálad častěji než muži.

Článek

Autorky výzkumu Eirini Flouriová a Heather Joshiová z University of London, které zkoumaly několik tisíc dospělých a dětí, zjistily, že se muži i ženy začínají s přibývajícím věkem zklidňovat.

Lidé jsou ale podle jejich závěrů podrážděnější až v posledních letech. Současní senioři nebyli v mládí tak vzteklí, jako jsou dnešní třicátníci. V dětství vykazují vyšší míru nervozity a podráždění především chlapci, v dospělosti naopak ženy.

Proč jsou nezadaní lidé naštvanější, má dvě příčiny. Pohodoví a klidní lidé jsou často upřednostňováni jako partneři, zatímco vášnivým a podrážděným osobám se ostatní vyhýbají. Druhou příčinou je fakt, že v partnerství se člověk naučí zvládat konflikty ve dvou. "Partneři sdílejí dobré i zlé a učí se brát ohled na okolí," tvrdí Eirini Flouriová.

Reklama

Související témata:

Související články

K ulovení partnera je třeba aktivity

Hledáte právě toho pravého nebo pravou? Pokud máte stejný problém, pak byste jistě přivítali nějaký dobrý návod. Bohužel ho ale zatím nikdo nevymyslel....

Pánové mají raději blondýnky

Když jsem před mnoha lety dospíval, lákala mne z celé rodičovské knihovny především polička "zakázaných knih". Stály až ve druhé řadě, skryty zvědavým očím...

Mladí hezcí muži se chovají jako hřebci

Mladí muži, kteří se cítí být hezcí, nebo jsou alespoň spokojeni se vzhledem a postavou, se uchylují k rizikovějšímu sexuálním chování než vrstevníci, kteří...

Výběr článků

Načítám