Hlavní obsah

Tři sestry se staly matkou jednoho dítěte

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Tři sestry z Velké Británie spojily své úsilí a společně se jim podařilo přivést na svět chlapce. Když se dvaatřicetiletá Alex Patricková dozvěděla, že je neplodná, její sestra dvojče Charlotte Pestellová poskytla vajíčko. Jejich o tři roky starší sestra Helen Ritchieová pak dítě odnosila.

Článek

Vajíčko bylo uměle oplodněno v laboratoři spermatem od Shauna (39), manžela Alex. Zárodek pak byl uložen do těla Helen. Při narození vážil Charlie 3,8 kilogramu. Alex po narození dítěte uvedla, že bude svým sestrám navždy vděčná.

Neplodnost Patrickové byla způsobena před čtyřmi lety, kdy se podrobila léčbě po prodělání rakoviny mozku. "Bylo to snad pro mě horší než samotná rakovina. Shaun a já jsme chtěli založit rodinu, ale bylo nám to upřeno," uvedla s tím, že její touha po dítěti tehdy byla opravdu neúnosná. Když se to dozvěděla její sestra, řekla jí: "Žádný problém, můžeš mít ode mě vajíčko." Šance na to, že se dítě skutečně narodí, byla jen 25procentní.

Po narození měla Alex strach o to, jak se bude vztah s dítětem vyvíjet. "Bála jsem se, že mě nebudě mít syn rád, když jsem ho neporodila. Proto jsem chtěla být první, kdo se ho po narození dotkne." Obavy se pak rozplynuly, Alex je nyní velmi šťastná. "Charlie je můj andílek."

Jde zřejmě o úplně první případ podobného typu ve Velké Británii. 

Reklama

Výběr článků

Načítám