Hlavní obsah

Ruska porodila miminko v letadle na lince do USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MOSKVA

Na palubě letounu směřujícího do Spojených států porodila Ruska Ljudmila Jalinusová. Jak oznámila ruská letecká společnost Aeroflot, v jejímž stroji se šťastná událost odehrála, chlapeček se na svět dostal za asistence palubního personálu. Dva skuteční lékaři, kteří shodou okolností byli mezi pasažéry, totiž bez bližšího zdůvodnění porodní báby dělat odmítli.

Článek

Podle mluvčího Aeroflotu Viktora Sokolova se porod obešel bez komplikací. Když maminka s děťátkem vystoupily z letadla, už je na letišti čekal šťastný tatínek. "Je úžasné, že byla schopna vystoupit z letounu sama. To vypovídá o odolnosti ženského těla," řekl Sokolov. V letounech Aeroflotu jsou podle něj porody velmi ojedinělým jevem.

Jalunisová začala mít stahy zhruba uprostřed plánovaného letu z Moskvy do Los Angeles. Pilot požádal nejbližší vojenské letiště v Kanadě o možnost nouzového přistání, ale letiště mu oznámilo, že jeho přistávací dráha je pro Boeing-767 příliš krátká. Pilot tak dovedl pravidelný let bez přerušení až do cílové destinace.

Reklama

Související témata:

Související články

Ruska začala rodit při seskoku padákem

Ruská sportovní parašutistka Marija Usova začala minulý týden při seskoku padákem rodit. Chtěla, aby její dítě již před narozením pocítilo pocit volného pádu...

Výběr článků

Načítám