Hlavní obsah

Jak dlouho partnerům trvá, než se spolu sžijí a začnou se cítit komfortně

Novinky, bok

Partnerské soužití není jen o lásce a vášni. Je to také o tom, jak se spolu naučit žít, respektovat potřeby, přání a návyky toho druhého. Zatímco ke sdělení tajných snů partnerovi se mnozí odhodlávají zhruba tři měsíce, klíč od domu či bytu jsou ochotni svému protějšku dát, případně si o něj říct, až po zhruba osmi měsících společného soužití.

Foto: Profimedia.cz

Polibek ráno ihned po probuzení? Na počátku vztahu věc zcela nemyslitelná, po několika měsících je vše jinak.

Článek

Vážnost partnerského svazku se dá s trochou nadsázky poznat podle různých „ukazatelů”, tedy situací, které začnou brát partneři ve svazku dříve či později za samozřejmé.

Jeden z nedávných průzkumů se zaměřil na podobné zjištění, tedy jak dlouho partnerům trvá, než se budou cítit ve společnosti toho druhého natolik komfortně, že se nebudou například stydět procházet jen před druhým nazí, společně se sprchovat, nechávat neustlanou postel nebo jeden druhému svěřit například klíče od bytu, pokud nevlastní společný.

Průzkum mezi tisícovkou lidí, provedený pod hlavičkou internetového rádce Mattress Advisor, odhalil výraznější rozdíly nejen mezi jednotlivými „úkony”, ale i pohlavími. Přičemž ženám trvá dostat se do komfortního rozpoložení o něco déle než mužům, uvádí server Independent.

Ženy jsou opatrnější

Zatímco mužům trvá v průměru 2,8 měsíce, než jsou natolik „v pohodě”, že si dovolí spát s novou partnerkou v posteli zcela nazí, ženy jsou v tomto ohledu opatrnější - k tomu samému odhodlání potřebují o téměř měsíc déle.

Co se ztráty ostychu týče, mužům trvá opět zhruba 2,8 měsíce, než se osmělí a nebojí se projít kolem partnerky nazí, ženy na to potřebují téměř čtyři měsíce (3,9).

I míra toho, co všechno jsou si partneři ochotni navzájem sdělit, může poukazovat na sílu vzájemného pouta. Zatímco muži obsah svých snů a představ o partnerce svěří své vyvolené zhruba po dvou a půl měsících, ženy jsou opět o něco stydlivější a odhodlají se k tomu samému až za zhruba 3,3 měsíce.

Jeden z mála shodných časových úseků u mužů i žen nastává v případě, kdy se nestydí tomu druhému sdělit, že chrápe - obě pohlaví se tak odhodlají po necelých pěti měsících (4,7). Stejnou dobu pak u mužů trvá, než se osmělí a nechají si u partnerky v bytě náhradní oblečení pro případ, kdyby tam někdy přespávali. Ženy jsou v tomto bodě opět opatrnější a čekají zhruba půl roku (5,8 měsíce).

Síla partnerského pouta se dá odhadnout i podle toho, jak moc muži a ženy „povolují” v oblasti intimních záležitostí. Například k rannímu polibku po probuzení, aniž by si předtím honem běželi vyčistit zuby, se muži odhodlají po třech měsících, ženám to trvá znatelně déle, 4,6 měsíce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám