Hlavní obsah

Příliš atraktivní partner ženám nesvědčí, ničí jim sebevědomí

Novinky, das

Život s příliš krásným partnerem není vůbec jednoduchý. Jak ukázal nejnovější průzkum amerických vědců z Florida State University, ženy si vedle svých atraktivních partnerů příliš nevěří. Cítí se ošklivější, než ve skutečnosti jsou a mnohem snáze podléhají dietám a poruchám příjmu potravy.

Foto: Profimedia.cz

Partnerky atraktivních mužů jsou přecitlivělé na svůj vlastní vzhled.

Článek

„Pokud ženy žijí vedle krásných a atraktivních mužů, jsou přecitlivělé na svůj vlastní vzhled. Chtějí také vypadat co nejdokonaleji, proto často drží nejrůznější diety, cvičí a podléhají nejrůznějším estetickým trendům,” vysvětluje pro Daily Mail autorka studie Tania Reynoldsová.

Nízké sebevědomí a strach o vlastní atraktivitu tak ženy často vhánějí do spárů poruch příjmů potravy.

Lékařka Dr. Andrea Meltzerová šla ve svém zjištění ještě dál. Podle její studie mnohem lépe fungují manželství, kde je žena atraktivnější než její partner. Žena pak mnohem méně řeší svůj vzhled a ani nepodléhá dietám. Celkově je po psychické stránce vyrovnanější a klidnější.

V opačném případě, když je muž krásnější, ženy nejen častěji trpí anorexií či bulimií, ale také jinými formami psychického strádání – depresí, úzkostí, závislostí na návykových látkách a celkovou nespokojeností se životem.

Přitom mnohdy stačí ke spokojenosti opravdu málo. Například, aby muži své ženy alespoň občas ubezpečili, jak moc jsou krásné a jak moc je milují takové, jaké jsou. Vhodné je také zdůraznit ženské silné stránky – jak výborně vaří, jsou chytré, šikovné a hodné apod.

Reklama

Související témata:

Související články

Co činí muže atraktivními

Přestože je všude kolem nás atraktivita vnímána jako fyzická krása, z pohledu odborníků existují i mnohem důležitější věci než samotný vzhled. Ve skutečnosti...

Výběr článků

Načítám