Hlavní obsah

Nevěru nejčastěji prozradí milostné esemesky a další materiály v mobilu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Flirtem prostřednictvím sms/mms zpráv se baví téměř polovina Čechů. Pro mnohé z nich je to příjemné zpestření, které ale s realitou má pramálo společné. Nicméně z pohledu trvalého partnera to má stejnou váhu jako skutečná nevěra. Sdílení intimností s někým třetím jednoduše nepatří do standardů harmonických vztahů založených na důvěře a vzájemném respektu.

Foto: Profimedia.cz

Kontrola partnerova mobilu může odhalit nepříjemná tajemství.

Článek

Už při prvním podezření na partnerovu nevěru se ženy často uchylují ke kontrole jeho mobilu. Podle nedávného průzkumu společnosti Sazkamobil se k tomu přiznalo 41 % žen, přičemž muži tak učinili jen v 19 % případů.

U téměř poloviny podezření se přitom žádná nevěra neprokázala. U zbylé poloviny pak byly nejčastěji objeveny sms zprávy dokazující přímo nevěru anebo minimálně lhaní, dále pak kompromitující fotografie či jiný zásadní problém (např. tajný účet v bance). Ne náhodou se tak i podle pracovníků manželských poraden na nevěru přijde ve většině případů právě přes milostné esemesky a další usvědčující materiály v mobilu.

To potvrzuje i příběh paní Martiny, která tak odhalila nevěru svého partnera. Místo toho, aby trávil čas s ní a jejich synem, býval dlouho v zaměstnání a na nejrůznějších pracovních víkendech. Její podezření, že někoho má, se tak neustále stupňovala. Trápila se tím, protože podvědomě tušila, že jí partner dlouhodobě lže.

„Několikrát nepřišel domů vůbec, na sms nereagoval…Na mé zvídavé otázky odpovídal tak, že měl práci, vybitý telefon a že já jsem ten mrzák, který těmito otázkami ničí náš vztah. Soustředila jsem se na syna, kamarádky, snažila jsem se být i přesto všechno milá, ale nešlo mi to. Chtěla jsem vědět důvod jeho chování, opakovaných lží, ale ten mi nikdy neřekl…jen mi občas poslal do mailu zprávu, jak se mám chovat, aby byl spokojený. Neuměli jsme se spolu bavit. Hodně našich konfliktů jsme řešili po mailu. Návštěvy psychologů nepomáhaly.”

Foto: Profimedia.cz

„V té době jsem se mu poprvé začala dívat do telefonu. Vím přesně i teď ten důvod, proč jsem to dělala. Chtěla jsem tam najít to NIC. Mít alespoň chvíli jistotu, že není žádná jiná žena, žádnou jinou si nehledá, chce být se mnou…bohužel jsem tam většinou našla pravý opak, a to mne dělalo čím dál tím nešťastnější. Nemohla jsem mu to říct, styděla jsem se i sama před sebou, jak hluboce jsem klesla, že slídím a svému partnerovi prohlížím telefon,” svěřila se paní Martina.

Až když si byla stoprocentně jistá, že má její partner poměr s jinou ženou, zaútočila na něj. Následovaly omluvy, ujištění, že chce být s nimi, dokonce ji požádal o ruku a proběhly zásnuby. V té době paní Martina podruhé otěhotněla. Bohužel během jejího těhotenství se vše začalo opakovat.

„Jeho mobil byl plný zpráv od různých slečen, studentek, paní…jednou jsem v autě našla dámské rukavice, podruhé v tašce odpověď na inzerát na seznamce. Když dceři bylo 6 měsíců, odešel,” uzavírá svou negativní zkušenost s odhalením nevěry přes telefon paní Martina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám