Hlavní obsah

Mužské tělesné partie, které ženy milují

Novinky, bok

Ženy milují mužské tělo. Oproti svým protějškům ale nejsou tak specificky vyhraněny a všímají si téměř všeho. Zatímco jedna nedá dopustit na vypracované svaly, jiná sleduje spíše nohy, ruce nebo zadek, další se zaměřuje na oči nebo ústa. Každá z partií totiž může být něčím specifická.

Foto: Profimedia.cz

Každá část mužova těla dokáže ženě mnohé napovědět.

Článek

„Ženský obdiv není zaměřován výhradně jen na běžné sexy partie, i když i ty hrají svou roli. U žen jde spíše o pocity, které v nich daná místa vzbuzují,” uvádí k oblíbeným tělesným částem mužského těla vztahová odbornice Laurel Houseová.

Trup 

Trup všeobecně ženy velmi přitahuje, a to bez toho, zda má muž vypracovanou figuru či nikoli. „Může to být teplem, které tato mužská část těla vyzařuje, stejně tak jako intimita ve spojení s doteky, které jsou na tomto místě určeny výhradně partnerkám,” uvedla pro Askmen sexuoložka Jess O’Reillyová.

Oči 

Jsou dámy, které nedají dopustit na oči. „Zatímco bezostyšné zírání může být někomu nepříjemné, svůdné pohledy plné chtíče mohou být naopak velmi žádoucí,” uvedla v rámci průzkumu sedmadvacetiletá podnikatelka a vyznavačka tantry Makenzie Marzluffová.

„Upřímné romantické pohledy, například na schůzce, toho mnohdy vypoví o dost více, než by bylo možné vyjádřit slovy,” dodala.

Ruce 

„Já osobně mám naopak slabost pro mužská předloktí. I tato partie totiž dokáže o muži dost napovědět,” uvedla pro server Mary Jo Fayová, vztahová expertka a scenáristka.

A co může tato tělesná část o muži prozradit? Pokud je svalnatá, napovídá, že o sebe dotyčný pečuje. Tudíž je více než pravděpodobné, že i jiné tělesné partie budou 'udržované'. Stejně tak naopak.

Je mužovo předloktí chlupaté? Pravděpodobně bude mít zarostlý i hrudník.

Ústa

Velmi důležitou partií, na jejímž posouzení si dávají ženy velmi záležet, jsou mužská ústa. „Ženy se často zaměřují na tvar a velikost rtů, protože jim to napovídá, jak by mohl jejich budoucí partner líbat. A čím lépe bude líbat, o to lepší 'hodnocení' se mu od ženy dostane,” vysvětluje publicistka Lora Somozová.

Ve spojitosti se rty a líbáním je také důležitý úsměv. Čím vřelejší a srdečnější bude, o to více bude pro ženu muž přitažlivější, dodala k tématu vztahová poradkyně Andrea Syrtashová.

Záda 

I záda, jinak poměrně opomíjená tělesná část, mohou být určitým smyslným místem, a to hlavně v průběhu sexu. Nejedna žena se totiž v intimních chvilkách dotýká mužových zad, hladí je nebo dokonce škrábe, což někteří muži považují za velmi smyslné.

„Čím smyslnější a niternější budou ženské doteky na těchto místech, o to více to vyjadřuje ženinu touhu. Také to prohlubuje vzájemné spojení,” vysvětluje Mauro D'Andrea, zakladatel webových stránek Efficacious Seduction (Efektivní svádění).

Obličej 

Jak již bylo napsáno, ženy milují oči a mužský úsměv. I celkové vzezření mužova obličeje je pro ně ale důležité, protože vypráví příběh svého nositele.

„Jde jednoduše o příběh. Záměry, pocity i názory člověka poznáme z výrazu jeho obličeje, a samozřejmě také z očí,” potvrzuje vztahová poradkyně Cory Honickmanová.

Zadek 

Zapomínat rozhodně nelze ani na mužovo pozadí, které v celkovém hodnocení potenciálního partnera také sehrává výraznou roli.

„Není náhodné, že mnohé ženy při sexu směřují své doteky právě na zadek. Zvyšují tak vzájemný fyzický kontakt, dávají muži najevo své vzrušení. Správnými doteky také mohou usměrňovat rychlost milostného aktu, případně povzbuzovat partnera,” dodal D'Andrea.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám