Hlavní obsah

Nejčastější důvody mužské nevěry

Novinky, bok

Nepříjemným důsledkem nejednoho krachujícího nebo špatně fungujícího vztahu bývá nevěra. Někdy je na vině povaha jedince, který podvádí, mnohdy lze ale důvody pro nevěru najít přímo ve stávajícím vztahu.

Foto: Profimedia.cz

Ať už k nevěře dojde z jakéhokoli důvodu, jen těžko se její následky napravují.

Článek

Nevěra je neomluvitelným činem, už zdaleka ale nejde o takové tabu jako v dřívějších dobách. Stále více lidí zastává názor, že nevěra je důsledkem špatně fungujícího vztahu. Kdyby záletníci neměli zavdanou příčinu, nevěrní by nejspíš vůbec nebyli.

Server Women´s Health magazine přinesl přehled nejčastějších důvodů, proč bývají nevěrní muži. Dává tak ženám možnost nahlédnout do častých problémů, které ve vztahu muže trápí.

Nedostatek sexu 

Velmi častým důvodem k nevěře ze strany mužů bývá nedostatek sexu. Ať už jsou muži více či méně chápaví k důvodům, proč se žena milovat nechce, nejsou natolik vytrvalí, aby s pocitem odmítání nebo únavy partnerky dokázali fungovat dlouho. Když pohár jejich trpělivosti přeteče, nevěra je jediným logickým vysvětlením jejich frustrace.

Odplata 

Možná pochopitelné, ale zcela nelogické bývá odůvodnění, že nevěra byla jen odplatou za to, že partnerka byla nevěrná jako první. Při vyrovnávání se se zradou je vlastně ani nenapadne, že jde o stejně závažný vztahový prohřešek jako u partnerky, i když jen z pomsty.

Nesplněné touhy

Někdy je důvod takový, že jednoduše není muž spokojen s tím, co zrovna má. Mnozí pánové přemýšlejí nad svými bývalými láskami nebo ženami, které jejich vyznání neopětovaly. Když se pak náhodou někdy naskytne příležitost, a některá z uvedených žen změní názor, je to pro muže často signál, proč do toho jít po hlavě a bez rozmýšlení. Touhy ale ne vždy bývají v reálu tím, o čem muži sní. Po úletu či zjištění, že jednou vášnivou nocí vše skončilo, se jen těžko nedůvěra u partnerky napravuje.

Nuda 

Nuda je životním nepřítelem v mnoha ohledech, vztah nevyjímaje. Někteří jedinci jednoduše nejsou připraveni na vztah s jedinou ženou, protože jim přijde nudný. Rádi si chtějí dokazovat, že mají na „víc”.

Vzdálenost partnerů 

Většina lidí ví, že vztahy na dálku nemívají dlouhého trvání. Když se ale do takového podobného dostanou a jsou opravdu zamilovaní, mají pocit, že právě oni všechno překonají a nakonec budou spolu. To se ale málokdy stává. Vyústěním samoty a čekání na toho druhého pak často bývá nevěra.

Zamiluje se do jiné 

Stává se to mužům, stejně jako ženám. I když je stávající partnerka skvělá, najednou se objeví žena, která zboří všechny hranice a muž se do ní bezhlavě zamiluje. Ne vždy ale umí sám sobě i přítelkyni přiznat, že se na scéně objevila jiná, a je tak důvod se rozejít. Pak opět nastává prostor pro nevěru, po které následuje většinou stejný scénář - podvedená žena se s nevěrníkem rozejde.

Reklama

Související témata:

Související články

Když vás sžírá žárlivost

Přestože je mnoho žen přesvědčených, že jejich chování je naprosto v pořádku, a tedy nemají vůbec žádný problém, jejich slova a gesta vypovídají o něčem zcela...

Výběr článků

Načítám