Hlavní obsah

Neobvyklé afrodiziakum, které ženy potěší

Novinky, bok

Rozemletý roh nosorožce, ústřice, kořeny různých tajemných rostlin, chřest. To jsou jen některé prostředky, které podle „zaručených” zpráv mají povzbuzovat sexuální touhu. Málokomu ale ve skutečnosti pomohou. Podle odborníků ale existuje jisté afrodiziakum, které spolehlivě dopomůže k lepším sexuálním prožitkům - a to, když se partner podílí na domácích pracích.

Foto: Profimedia.cz

Pomoc partnera v domácnosti může být pro ženu nejen psychickou podporou, ale také afrodiziakem.

Článek

Touhu u ženy může povzbudit ledacos, záleží na povaze i okolnostech. Pokud nepomůže samotná partnerova snaha, přijdou na řadu právě různá afrodiziaka. Kdo je potřebuje, měl by zkusit vedle dražších variant, které ne vždy přinesou kýžený výsledek, něco jednoduššího - zapojit partnera do domácích prací. Lepší výsledek prý přinese varianta, kdy se partner zapojí do pomoci sám od sebe.

Podle odborníků existují dva prokazatelné důvody, proč jsou práce v domácnosti mezi šesticí nejčastějších problémů ve vztazích zjištěných za poslední desetiletí. A také samozřejmě oním zmíněným afrodiziakem, které prý kromě duševního uspokojení zvyšuje i četnost sexuálního styku, cituje server Askmen.

Žádná pomoc, žádný sex

Zaprvé hlavně ženám záleží na tom, aby jejich domácnost byla čistá a udržovaná. A to mnohdy až do té míry, že pokud tomu tak není, nejsou dostatečně v pohodě a uvolněné. S tím souvisí zjištění, že zatímco muži relaxují až po sexu, ženy potřebují být v dobrém rozpoložení předem, aby vůbec měly chuť na sex.

Výsledek je tak jednoduchý. Když nebude domácnost v pořádku, nebude v pořádku ani žena, o to víc hrozí riziko výmluv, proč zrovna není vhodná doba na postelové hrátky.

Zadruhé ženy automaticky předpokládají, že se jejich polovičky alespoň částečně zapojí do chodu domácnosti, s čímž souvisí i úklid. Pokud tak učiní, je to pro ně znamením respektu a pochopení ze strany partnera. A na tom jim velmi záleží.

Pokud se muž vůbec neúčastní a považuje veškeré domácí práce za čistě ženskou záležitost, vnímají to ženy jako velmi neuctivé chování. Stejně tak příliš pozitivně nevnímají situace, kdy musí partnera do něčeho nutit pomalu násilím. To všechno je důvod, proč se nevynucená pomoc ze strany muže tolik cení.

Pomáhají, ale stále málo 

Muži se často brání tím, že se do chodu domácnosti zapojují mnohem více, než například jejich otcové nebo dědové. Což je pravda, ale stále jde v poměru ženských a mužských rolí v domácnosti o nepoměr rozložených sil.

V průměru se alespoň někdy do nějaké podobné činnosti zapojí necelých 39 procent mužů. Podle nezávislých zjištění, a to i podle vyjádření samotných mužů, za to může jediné - mužský šovinismus. Tedy pocit, že muži jsou příliš dobří na to, aby se podíleli na podřadnějších činnostech, jakými jsou domácí práce.

Když tak ale nečiní, nesmí se divit, že žena bývá nespokojená. A když není spokojená ona, nebude ideální ani celý jejich vztah. Což opět potvrdily mnohé na sobě nezávislé výzkumy.

Aby byli všichni spokojeni 

S tím ale vyvstává otázka, jak moc by se měli muži podílet, aby byly jejich partnerky šťastné. Je ideální rovnoměrné rozdělení, tedy půl na půl?

Tolik podle zjištění není potřeba. Většina žen shodně tvrdí, že jsou spokojeny, když se partneři zapojí alespoň občas (což ale rozhodně neznamená třeba jen jednou za měsíc vynést koš).

Rozhodně ale ocení různorodou pomoc, nejen při mytí nádobí. Když partnera občas napadne umýt umyvadlo, toaletu, nebo klidně i okna, nebude to vůbec na škodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám