Hlavní obsah

Jídla, která negativně ovlivňují libido

Novinky, ema

O známých i těch méně populárních potravinách, které se považují za přírodní afrodiziaka, se toho už napsalo mnoho. Ale co teprve o jídle a potravinách, které mohou chuť na milostné hrátky ovlivnit negativně?

Foto: Profimedia.cz

Potraviny mohou mít neuvěřitelný dopad na emoční pohodu. Ilustrační foto

Článek

Jídlo, může mít vliv na náš sexuální život, a to jak pozitivně, tak i negativně. A mezi takzvaná antiafrodiziaka patří i potraviny, které byste v žádném případě nečekali. „Potraviny mohou mít neuvěřitelný dopad nejen na naše psychické zdraví, ale i na emoční pohodu,“ upozornila na serveru Daily Mail Elouise Bauskisová, nutriční specialistka NutriCentre.

„Naše libido může být ovlivněno i řadou vnějších vlivů, stresem, únavou, prací na směny, finančními starostmi nebo prostě tím, že pracujeme více hodin, než je naše tělo schopné zvládnout,“ dodává odbornice.

Berte v potaz své trávení

Obecně libidu prospívají čerstvé potraviny jako ovoce a zelenina. Přirozeně v tělu zvedají energetickou hladinu. Specialistka ale varuje před některými druhy potravin, které jsou sice zdravé, ale často se je před sexem nevyplatí konzumovat. Patří mezi ně například tofu, fazole, brokolice nebo ovesné vločky. Při trávení brokolice a fazolí totiž dochází ke složitému procesu, který obsahuje plyny. Proto pak hrozí nadýmání, které je v posteli nežádoucí.

To ovšem neznamená, že je potřeba se těmto výživným potravinám zcela vyhýbat. Jsou totiž bohaté na vitamíny a minerály, zejména na vápník, mangan, draslík a železo.

O červeném mase se často mluví jako o afrodiziaku, ovšem to neplatí u lidí, kteří mají problémy s trávením. Po jeho konzumaci se mohou cítit unavení a příliš sytí. Totéž platí i u sladkostí, například u černé lékořice, která byla spojena s nižší hladinou testosteronu. Společně s ní by se ale lidé podle odbornice měli vyhnout i sýrům, které také nepřispívají k dobrému pocitu před milováním.

15 druhů potravin a nápojů, kterým se vyhnout před sexem
Černá lékořice
Sýr
Fazole
Čokoláda
Hot dogy
Máta a peprmint
Tonic
Hranolky
Červené maso
Tofu
Konzervovaná jídla a potraviny
Červené víno
Vločky
Energy drinky
Brokolice

Reklama

Související témata:

Související články

Myšlenky na jídlo ovlivňují milostný život

Jídlo a milostný život toho mají mnoho společného, byť jde o dvě zcela odlišné věci. Vhodnými nebo nevhodnými potravinami lze povzbudit milostnou touhu nebo ji...

Výběr článků

Načítám