Hlavní obsah

Myšlenky na jídlo ovlivňují milostný život

Novinky, bok

Jídlo a milostný život toho mají mnoho společného, byť jde o dvě zcela odlišné věci. Vhodnými nebo nevhodnými potravinami lze povzbudit milostnou touhu nebo ji naopak utlumit. Strava má tedy na sexuální život jedince významný vliv. A to i co se pouhých myšlenek na jídlo týče.

Foto: Profimedia.cz

Chutě na sladké, které nejsou podle ženy správné, mají s milostným životem a uspokojením společného víc, než by se mohlo zdát.

Článek

Složení jídelníčku má vliv nejen na celkový zdravotní stav člověka, ale také na jeho sexuální život. A to nejen v rámci obezity, při špatném způsobu stravování nebo ve spojení s afrodiziaky, která pomáhají navodit lepší atmosféru.

Jídlo je ale se sexem provázáno ještě více. Jak vysvětluje pro server Women´s Health magazine Alexandra Jamiesonová, nutriční specialistka, odbornice na vztahy mezi stravováním a psychikou a autorka knihy Women, Food, and Desire (Ženy, jídlo a touha), velmi výrazný vliv na kvalitu milostného života má i způsob myšlení alespoň, co se jídla týče.

Jednoduše řečeno - jak smýšlíte o jídle, tak smýšlíte o sexu. A proč to spolu souvisí? Protože obojí je spojeno s radostí a potěšením. A potěšení, co se přísunu i odpírání jídla týče, se výrazně formuje v době dospívání.

„Když jsou dívky v mladistvém věku, začínají velmi citlivě vnímat různé narážky z různých okruhů společnosti na jejich vzhled a váhu. V návaznosti na to začínají posléze přemýšlet o dietách, co smí a nesmí jíst. I pouhé myšlenky, pozitivní i negativní, tak mají do budoucna velký vliv na potěšení z jídla a prožitek z něj,” vysvětlila Jamiesonová.

„Navíc ve stejnou dobu, kdy řeší diety a vzhled, začínají více vnímat i svou sexualitu a tělesné potěšení. První tělesné rozkoše ale mají mnohé spojeny i s velkou hanbou a studem,” dodala.

Celoživotní nespokojenost

Veškeré pocity, které se v ženě mísí v období puberty, si sebou ponese po zbytek života. A jelikož se s nimi ne všechny umí vypořádat, pořádají vlastně bitvu se svým tělem (jak po stránce sexuální, tak i v jídle) po celý život.

„Pracuji s mnoha ženami, které se roky perou samy se sebou a svými chutěmi. Neustále řeší kalorie, a snaží se vyrovnat tomu, jaké by měly být, jak vypadat,” vysvětluje z vlastní praxe odbornice.

Jenže jak dodává, vyrovnat se s něčím, co ve skutečnosti nechtějí, s sebou přináší pocit neuspokojení, nepohodlí a deprivace. A pokud není žena spokojena se svým tělem, cítí, vidí a promítá své nedostatky do všeho a všude, včetně ložnice.

„Pokud jednoduše nemáte pocit, že si vaše tělo zaslouží potěšení, pak se ho nedočkáte, nebo si ho neužijete,” vysvětlila Jamiesonová.

Návod na změnu 

Jak ale i jiní odborníci dokládají, i s tímto nevhodným přístupem se dá v průběhu života něco dělat.

Nejde samozřejmě o to začít se bezmyšlenkovitě cpát sladkým a chtít být šťastná v posteli. U jídla by se rozhodně ale začít mělo. Zaprvé - přestaňte u jídla pospíchat, a opravdu si ho vychutnávejte. Prožívejte jednotlivé chutě a vůně, soustřeďte se jen na jídlo a nic jiného.

Zadruhé - sdílejte své potěšení s přítelem. „Udělejte si společnou chvilku s partnerem. Mnoho žen se stydí za své chutě, a proto se o samotě schovává s čokoládou či dortíkem, které rychle spořádají, jen aby je nikdo neviděl. Pokud si ale dají něco sladkého s partnerem, rozhodně si to mnohem víc užijí. A navíc je pravděpodobnější, že je nebudou tak často přepadat myšlenky, že udělaly něco velmi špatného,” uzavřela odbornice.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Chování, které do postele nepatří

Sex by měl bavit. Jenže někdy stačí jedno slovo či špatné chování a rázem je po zábavě i milování. Podívejte se s námi na nejčastější chyby, které partneři...

Signály, že vztah spěje k rozchodu

Partnerství je sice krásná, občas ale velice náročná věc. Hledání životního druha se někdy neobejde bez přešlapů a srdceryvných rozchodů, kdy jeden z dvojice...

Výběr článků

Načítám