Hlavní obsah

Přírodní látky, které zvyšují vášeň

Novinky, ema

Jak podnítit partnerovu vášeň? V první řadě pomůže dráždivé spodní prádlo nebo jiné známé triky. Jenomže co když už nic nezabírá? Zkuste se spolehnout na bylinky a přírodní afrodiziaka, jejichž účinky už jsou známy spoustu let.

Foto: Profimedia.cz

Ginkgo biloba.

Článek

Tajemství úžasného sexu? Samozřejmě záleží na sebevědomí, důvěře, komunikaci i domácí pohodě. Jenomže co když chce člověk zkusit něco nového?

„Byliny podporující sexuální touhu byly v průběhu věků netrpělivě užívány bez ohledu na to, jak chutnají, nebo jak moc jsou bizarní. Na naší nekonečné cestě hledání dokonalejšího a lepšího sexu, lidé požívali a dokonce stále požívají leckdy jen těžko uvěřitelné lektvary,“ říká doktorka Ava Cadellová na yourtango.com.

Naštěstí někteří lidé se v rámci zjištění problému sexuální dysfunkce, zaměřili na přírodní léčbu a zjistili, že má pozitivní sexuální účinky i na ženy. Ta může být navýšena obyčejnými bylinami a potravinami, se kterými se mnoho z nás stýká prakticky denně.

Ženšen

„Po vyzkoušení stovek přírodních afrodiziak jsem došla k závěru, že nic neúčinkuje na 100 procent. Ale ženšen je jeden z mála, který vykazoval nejvíce konzistentní účinky za účelem sexuálního vzrušení,“ říká doktorka Kat Van Kirková, klinická sexuoložka a vztahová expertka. Ženšen zvyšuje průtok krve do dolních končetin a testováním bylo prokázáno, že pomáhá v ženách vzbuzovat vášeň, energii a prohlubuje orgasmus.

Zázvor

Je našimi předky už od pradávna uznávaným a mocným afrodiziakem, který posiluje sexuální výkonnost. Je prokázáno, že má schopnost zvyšovat krevní oběh a má vliv i na citlivost erotogenních zón. Mimo jiné také obsahuje vzácné přírodní uhlovodíky, které působí pozitivně na prokrvování pohlavních orgánů. Muži i ženy pak mají daleko vyšší šance na dosáhnutí orgasmu.

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba, jinak také jinan dvoulaločný, je jeden z nejstarších stromů vůbec a jeho stáří se odhaduje na 150 až 200 miliónů let. Čínská bylinka je známá zejména díky svému zklidňujícímu účinku, který pomáhá při napětí, úzkosti, zlepšuje duševní bdělost, zlepšuje náladu a obnovuje energii. Mimo jiné také zvyšuje průtok krve do pohlavních orgánů a pozitivní účinky na sexuální výkonnost byly sledovány zejména u mužů. „Také zlepšuje všechny problémy spojené s věkem,“ dodává doktorka Cadellová.

Vanilka

Vanilka není jen vynikající a opojná. Ingredience, bez které se obejde jen málokterá sladkost, patří také mezi nejznámější posilovače nálady a v historii byla používána k léčbě impotence, erektilní dysfunkce a ztrátě libida.

Med

Další z řady prastarých afrodziak, která poznali a užívali už naši předkové. Výzkumy prokázaly, že konzumace medu způsobí, že tělo produkuje více testosteronu, a to díky pylu, ze kterého se lepkavá tekutina vyrábí. Pokud medem sladíte neradi, vyzkoušejte medovinu, která patří k nejstarším alkoholickým nápojům vůbec.

Z koření působí afrodiziakálně chilli, muškátový oříšek, šafrán, hřebíček či kardamom.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám