Hlavní obsah

Až pro třetinu Čechů je flirt něco jako rekreační sport

Novinky, das

Flirtování Čechy baví. Pokukování a lechtivá slůvka jsou prostě nejjednodušší způsoby, jak upoutat pozornost druhého pohlaví, zároveň si zvednout sebevědomí a dobít baterky. Což potvrdil i nejnovější průzkum značky Axe. Podle něj se flirtování oddává téměř 90 % Čechů, přičemž pro více než třetinu (36 %) je to něco jako rekreační sport.

Foto: Profimedia.cz

Původně nevinné flirtování se může zvrtnout.

Článek

Nejčastěji Češi flirtují, protože se chtějí seznámit a také z důvodu zábavy. Ženy si tak navíc zvedají sebevědomí. Nechat si do ouška šeptat sladká slůvka a být středem mužského zájmu je přesvědčuje o jejich výjimečnosti.

Hranice flirtu vnímá každý trochu jinak. Od nezávazné konverzace po sex na jednu noc. Pro téměř třetinu dotázaných žen představuje hranici flirtu již první příčka, tedy nezávazná konverzace. U lechtivé konverzace končí dalších skoro 40 % žen. Pro pětinu žen je poté tou hranicí líbání a dotyky.

To muži mají hranice flirtu nastaveny trochu volněji. Na sex na jednu noc je ochoten přistoupit každý pátý flirtující muž. U žen přitom, více než u mužů, záleží na dalších faktorech z okolního prostředí. Na jejich rozhodnutí, kam až jsou ochotné zajít, mají vliv přítomné kamarádky, atmosféra v místě flirtu nebo třeba míra atraktivnosti, kterou muž disponuje.

Virtuální flirt hraje prim

Flirtovat je možné téměř všude – (v barech, diskotékách, v práci, na ulici apod.), přesto lidé v poslední době volí často flirtování on-line. Virtuálnímu lovu se nejvíce věnují muži z Ústeckého a ženy z Moravskoslezského kraje. Otázkou zůstává, zda to nějak souvisí s dostupností kvalitních protějšků v místě bydliště.

V zaměstnání častěji flirtují ženy, podle průzkumu tak činí každá pátá žena. Nejvíce takových žen je v Libereckém a Jihomoravském kraji.

Původně nevinné flirtování se často může zvrtnout a skončit v posteli. Nejvíce žen svolných k sexu na jednu noc lze najít v Praze. Nejméně mužů pak ve Zlínském kraji. V rámci příštího výzkumu proto bude potřeba prozkoumat mimo jiné i vliv alkoholu na chuť flirtovat.

Co lidi nejčastěji upoutá?

Podle průzkumu není pravda, že muži zírají ženám místo do očí na prsa. Ač mnoho mužů věnuje velkou pozornost ženské postavě, samotná prsa se umístila až na čtvrtém místě. Nejdůležitější je pro muže celková postava, pak oči, vlasy a až poté poprsí.

U žen se první pohledy při navazování kontaktu upírají na mužské oči (40 %), pak na postavu. Průzkum také odhalil, že mužská vůně je pro ženy až čtyřikrát důležitější než vypracovaná postava.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám