Hlavní obsah

Muži prý o sebe přestávají dbát v šestačtyřiceti

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdy přijde doba, kdy už pro nás vlastní zevnějšek není tolik důležitý? Kdy nám začne být jedno, jestli nám to sluší a pohledu do zrcadla se spíš vyhýbáme? U mužů je to prý po překročení šestačtyřicítky, u žen o třináct let později.

Foto: Profimedia.cz

Muž prý na sebe přestává dbát po dosažení šestačtyřiceti let.

Článek

„Po šestačtyřicátých narozeninách se muži obecně přestanou trápit módními trendy, a dokonce se přestanou snažit být fit a v kondici,“ tvrdí podle agentury Famous autoři výzkumu ze společnosti Benenden Health na stránkách deníku Metro. Ženy pak dospějí do stejného stavu až v devětapadesáti, o třináct let později.

Podle Paula Keenana z Benenden Health obě pohlaví – ačkoli každé v jiném věku – začnou více lpět na pohodlí a uvolněnosti než na imagi a vzhledu.

Foto: Profimedia.cz

Je jistě pohodlnější netýrat tělo cvičením a podlehnout pohodlí. Na paměti je ale třeba mít i pocity svého protějšku. Je totiž důležité být si se svým partnerem stále dotykově příjemní. To je základní předpoklad pro to, aby člověk byl s někým schopen partnersky žít. Podle psycholožky Alice Vondrové je právě dotyková příjemnost (apetence) základním aspektem toho, jak s někým žít nablízku a vyvíjet erotiku. A na to by se nemělo zapomínat.

Těžko ale bude své partnerce, či partnerovi „vonět“ jedinec, který na sebe přestane dbát. Když např. ztloustne či začne zanedbávat osobní hygienu nebo obě věci najednou. „Ono, když se k člověku blíží páchnoucí hora tuku, tak nemyslím, že by bylo možné rozpoutat nějaké erotické dusno,“ říká psycholožka Alice Vondrová.

Když už přestane fungovat zmíněná apetence, je to jen krůček k fyzickému odporu. Na otázku, zda se tento problém dá vyřešit, odpovídá psycholožka záporně. Řešením je podle ní prevence, aby k fyzickému odporu nemohlo dojít. „V momentě, kdy tady dotykový odpor je, tak za svou mnohaletou zkušenost vím, že s tím se už většinou nehne,“ dodává.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvůli komu se ženy chtějí líbit

Ženy se chtějí líbit. Většina z nás se ráda hezky obleče, nalíčí a cítí se žensky. Kvůli komu? Mnoho žen na sebe dbá především kvůli mužům, nezanedbatelné...

Co muž na ženě hodnotí jako první

Ženy se chtějí všeobecně líbit. Pokud touží zaujmout svého vyvoleného, snaží se o to víc zdůraznit své přednosti. Ale vynakládají své úsilí na to opravdu...

Výběr článků

Načítám