Hlavní obsah

Vycházet s tchyněmi by měli hlavně muži

Psychologové dosud věřili, že dobré vztahy s rodiči partnera mohou vést ke spokojenějšímu manželství a snížit riziko rozvodu. Ovšem podle výzkumů z Michiganu to platí jen v případě mužů. Ti, kteří mají dobrý vztah s tchyní, mají o pětinu nižší riziko rozvodu po šestnácti letech manželství. Jenže u žen je tomu naopak.

Foto: Profimedia.cz

Ne každá žena má to štěstí, že vychází se svou tchyní naprosto bezproblémově.

Článek

Ženy, jež mají dobrý vztah s tchyněmi, mají riziko rozvodu o pětinu vyšší. Proč tomu tak je, zatím psychologové z michiganské university přesně netuší. Podle jejich hypotézy však ženy, které mají rády své tchyně a tchány, nedokážou stanovit jasné hranice toho, jak a kam jim partnerovi rodiče mohou zasahovat. A po letech to vede k rozkolu manželství.

„Protože jsou pro ženy vztah a manželství velmi důležité, jejich identita jako manželky a matky stojí ve středu jejich bytí. A to, co jejich vyvdaní příbuzní říkají a dělají, vnímají jako zasahování do vlastní identity jako partnerky a matky,“ míní profesorka psychologie Terri Orbuchová z University of Michigan.

Reklama

Související témata:

Související články

Proč jsou tchyně tolik neoblíbené

Plánujete-li někdy v životě partnerské soužití, rozhodně se asi nevyhnete dříve či později kontaktu s potencionální tchyní. Přitom už jen při vyslovení slova...

Tchyně versus snachy

Vztahy tchyně versus snacha patří odedávna v rodině k nejvíce komplikovaným. Internetové diskuse jsou plné příběhů o hrozných tchyních, ale i stejně šílených...

Výběr článků

Načítám