Hlavní obsah

Společné bydlení svědčí více mužům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Společné bydlení obvykle více preferují ženy. Podle britských odborníků, ale více svědčí mužům. Zatímco ženy se začnou stravovat nezdravěji a tloustnou, muži od svých partnerek přebírají jejich zdravější stravovací návyky a naopak hubnou.

Foto: Profimedia.cz

Po nastěhování k partnerce výrazně zhubne třetina mužů.

Článek

Partneři ve společné domácnosti kopírují jídelníčky a stravovací návyky svého protějšku. Muži tak zařadí do svého stravování více ovoce a zeleniny a také jogurtů či celozrnného pečiva, což je typické pro jídelníček žen.

Vedle toho však ženy začnou jíst více masa a dávají si na talíř větší porce, protože se v tom přizpůsobují zase svým mužům. A výsledek je jasný, na mužskou linii má změna vliv pozitivní, na ženskou negativní.

Podle britského průzkumu po nastěhování k partnerovi výrazně přibere třetina žen, zatímco třetina mužů poté naopak zhubne.

„Spojení jídelníčku s tím partnerovým a neuvědomění si rozdílné výživové potřeby každého člověka může mít negativní důsledky na naši postavu. Muži potřebují více různých vitaminů skupiny B, ale většinou vědí málo o tom, jak tyto vitaminy s potravou přijímat,“ tvrdí britská odbornice na výživu Fiona Hunterová ze společnosti Centrum Multivitamins, která průzkum zadávala.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na rozdíly v sexuální touze

V období zamilovanosti jsou všichni plní vášně, touhy a sexuální nenasytnosti. Mozek produkuje kouzelnou směs hormonů, jež z normálních smrtelníků činí...

Chyby, které nejčastěji mužům vadí na ženách

Každá žena touží po tom být pro svého muže ta nejkrásnější, nejchytřejší a nejdokonalejší. Realita je ale jiná, ať se ženy snaží, jak chtějí, dřív nebo později...

S výběrem partnera mohou pomoci odborníci

Potkat partnera na celý život a prožít romantickou lásku – o tom sníme všichni. Podaří se to však jen málokomu. Může pomoci, pokud si s výběrem partnera...

Výběr článků

Načítám