Hlavní obsah

Jaká je šance, že letní románky přežijí do podzimu

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať už jde o zadané nebo singles, letní románky jsou běžnou součástí letních dní a nocí. Na dovolené lidé bývají často velmi emocionální. Pokud si s někým něco začnou, může jim nový partner rychle přirůst k srdci, což se někdy neobejde bez zklamání.

Foto: Profimedia.cz

Dovolená se skvěle hodí na flirtování, pro budování dlouhodobého vztahu ale není nejvhodnější.

Článek

„Ženy i muži s takovým vývojem většinou počítají. U žen ale častěji dochází k mylným představám, že našly svého vyvoleného. Ten se vzápětí ztratí se zapadajícím sluncem a zbyde jen trpké zklamání. Všeobecným pravidlem tedy je: co se stane na dovolené, ať tam také zůstane,“ radí Martina Horáková ze seznamovací a sociální sítě Leyter.com.

Psychologové tvrdí, že muži hledají hlavně krátkodobý intenzivní zážitek, zatímco ženy trvalý a dlouhodobý vztah. Na dovolené to platí dvojnásob. Dovolená se skvěle hodí na flirtování, pro budování dlouhodobého vztahu ale není nejvhodnější – na vzájemné poznání zbývá většinou jen velmi málo času.

Navíc pokud si jedinec příliš rychle začne budovat naděje, které vycházejí z něčeho nemožného, zůstane pravděpodobně zklamán. Existují samozřejmě případy, kdy se z nezávazného flirtu stane regulérní vztah. To však vyžaduje zájem obou zúčastněných stran a nové kolo poznávání se v rámci běžného života, a ne jen na lehátku u bazénu.

Atraktivita skončí u moře

„Naše prezentace ve chvílích volna a pohody je často značně odlišná od běžné skutečnosti. Pokud to ale partnery k sobě stále táhne, proč ne, mohou pro sebe být těmi pravými,“ vysvětluje odbornice z internetové seznamky. Většina lidí po chvilce zjistí, že jejich nový partner byl mnohem atraktivnější v prázdninovém letovisku, a pod vlivem pochybností a zklamání jejich zájem postupně upadá.

Obzvláště obezřetní by měli být ti, kteří se ze vzrušující dovolené vrací ke stálému partnerovi. Ať už byl letní románek sebevíc báječný, nemá cenu ničit si jím fungující a stabilní vztah. Na druhé straně může být takový příležitostný zálet motivací pro změnu stávajícího nefunkčního partnerského vztahu, ať už ve formě oživení či jeho definitivního ukončení.

„Vždy záleží na konkrétních lidech a situaci. Ať už si z letního flirtu uděláte příjemnou vzpomínku či nový vztah, dbejte na to, ať vaším románkem pokud možno netrpí jiní,“ uzavírá Martina Horáková z portálu Leyter.com.

Reklama

Související témata:

Související články

Sedm tipů jak sbalit muže bez trapasu

Slečna či zralá žena zatouží po mužském objektu tak silně, že ho prostě musí mít. Jak to udělat, aby si jí přinejmenším všiml, pozval na rande, ale aby se...

Nejlepší cesta, jak si získat pozornost muže

Téměř každá dívka či žena alespoň někdy v životě přemýšlí, jak nejlépe oslovit či zaujmout potenciálního partnera, aby si jí všiml. Jak ale nejlépe zaujmout,...

Výběr článků

Načítám