Hlavní obsah

Co mladé muže láká na starších partnerkách

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní třicátnice i čtyřicátnice jsou pro mnohé mladíky atraktivnější a přitažlivější než celá řada dívek stejné věkové kategorie. Podle odborníků je to dáno dokonalejším vzhledem, ale i životní vyzrálostí. Starší ženy jednoduše již vědí, co chtějí a to nejen v běžném životě, ale i při milostných hrátkách. Což je pro muže často určující.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Úspěšná tenistka Petra Kvitová chodí s o pět let mladším tenistou Adamem Pavláskem.

Článek

Nicméně nejde vždy jen o sex. Starší ženy dokážou mladíkům ukázat cestu, kterou by se měli vydat při dosahování jejich snů i přání, včetně kariéry.

Starší žena jim navíc může i plně nahradit mateřskou péči. Není pochyb o tom, že starší ženy jsou starostlivější a pečují o muže lépe, než jejich mladší konkurentky. Muži tak u svých žen mají maximální komfort.

Jen skutečně jednu věc starší žena mladšímu muži nemůže splnit - přivést na svět potomka, což může být časem pro muže nepřekonatelným problémem.

Foto: Reuters

Madonna a Guy Ritchie rozvod příliš neustáli. Zatímco Guy si našel o něco mladší ženu, Madonna opět sáhla po výrazně mladším partnerovi.

Někdy se samozřejmě mohou objevit i další problémy plynoucí z odlišného věku, jak tvrdí Evan Marc Katz ze seznamovací agentury, který má sám manželku o tři roky starší.

Může to být dáno i tím, že mladíci doposud nevědí, co je to odpovědnost, touží jen po pohodlí a nedokážou uznat, že i za tím něco stojí. Nebo se prostě chovají dětsky i v situacích, kdy žena vyžaduje vážnost apod.

Občas za problémy můžou i peníze. Může se objevit situace, kdy se mladík rozhodne začít spoléhat na zajištěnost partnerky a začne jí v tomto směru lehce zneužívat. Ženě může po určité době dojít trpělivost a zatouží po tom, aby přestala být sponzorem ona a opět začal sponzorovat někdo i ji.

Foto: Profimedia.cz

Demi Mooreová a Ashton Kutcher věkový rozdíl neustáli.

Svatbou tak končí jen výjimečné páry

Podle oficiální statistiky tvořily v roce 2008 sňatky, kde byla žena o deset až čtrnáct let starší než muž, pouze jedno procento všech uzavřených manželství v USA. Sňatky s věkovým rozdílem šest až devět let byly zastoupeny 2,6 procenty případů. (Pro srovnání, při stejném věkovém rozdílu, kde však byl starší muž, šlo o pět procent a 11,6 procenta.)

Podle odborníků je to dáno především tím, že mladíky spíše láká dobrodružství a touha po sexuálních zkušenostech. Ženy zase často netouží po svazku kvůli předchozím vztahům či manželstvím. I ony mohou toužit jen po volném vztahu.

Navíc klíčem k úspěšnému vztahu je najít někoho na stejné vlnové délce, osobu, s níž může žena opravdu rezonovat. Zatímco některé páry úspěšně překonají konvenční věkovou bariéru, většina lidí nachází uspokojení ve vztahu s někým podobného věku, protože s ním sdílí zkušenosti a pohled na život.

Foto: Michaela Feuereislová, Právo

Hanka Zagorová s manželem Štefanem Margitou dokazují, že takový vztah může fungovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám