Hlavní obsah

Nejbujnější sexuální fantazie mají ženy během ovulace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lethridge

Sexuální fantazie žen i vkus řídí výhradně jejich ženské hormony. Například v období ovulace se jim nejvíce líbí drsní macho muži projevující silně svou maskulinitu. V tomto období také reagují mnohem silněji na vizuální podněty sexuálního charakteru. A pak prožívají i časté a velmi výrazné sexuální fantazie.

Foto: Profimedia.cz

V plodných dnech v ženských fantaziích figuruje i větší počet mužů.

Článek

Ženy mají v plodné dny nejen více sexuálních fantazií, ale častěji se vzruší a navíc ve fantaziích u nich v tu dobu figuruje větší počet mužů.

„Když na tom nejvíce záleží, fantazírují ženy o mužích nejvíce,“ komentuje závěry svého výzkumu doktorka Samantha Dawsonová z University of Lethbridge v Albertě.

Sama zkoumala denní sexuálně zaměřené snění, protože to podle ní není závislé na dostupnosti sexuálních partnerů a jiných vnějších silách. „To znamená, že fantazie mohou vypovídat mnohem přesněji o sexuálním zájmu ženy než o tom, jaký dotyčná žena vede skutečný sexuální život,“ dodala Dawsonová.

Podle experimentálního výzkumu se skupinou mladých plodných žen neužívajících hormonální antikoncepci pak kanadští vědci prokázali, že v nejplodnějších dnech cyklu se zvýší počet sexuálních fantazií na dvojnásobek. A ženy v tuto dobu také ochotněji s muži souloží.

„Ale ženy jsou i v tuto dobu stále ženami a více se zaměřují na emoce a pocity, které vůči tomu partnerovi mají, méně považují za podstatné to, jak dotyčný vypadá, jak je maskulinní a jak vypadá sexuální akt, který spolu vykonávají,“ tvrdí Dawsonová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám