Hlavní obsah

Téměř polovina mladých žen preferuje velká ňadra před inteligencí

Novinky, Filip Šára

Jak ukázal průzkum, takřka polovina dívek a žen ve věku 18-25 let považuje velikost svého poprsí za důležitější věc než vysoké IQ. Zprávu přinesl portál Mail Online. Znamená to, že fyzická atraktivita je pro mnohé to nejdůležitější.

Foto: Profimedia.cz

Pro mladé dívky ideální představa dokonalého dekoltu.

Článek

Z průzkumu dokonce vyplývá, že třetina dotázaných by si, kdyby je to učinilo přitažlivějšími, IQ i snížila. S nadsázkou řečeno by si inteligenci za velká ňadra přímo vyměnily. Odborníci říkají, že vše je zapříčiněno nezdravou posedlostí celebritami, která může mít skutečně velmi negativní důsledky. Mladé ženy jsou i vlivem různých reklam, časopisů (a obrázků "vždy dokonalých" celebrit) pod silným tlakem, jak mají vypadat.

Ženy jsou pod palbou návodů, jak se stát nejkrásnějšími

Pokud se od útlého mládí cíleně či podvědomě učí, že mnohem důležitější je to, jak vypadáme, než co děláme, může to vést nakonec k tomu, že se pouze "naučí" své tělo nenávidět - často bezdůvodně. To vše může skončit nejen na plastické chirurgii (což pochopitelně ještě vůbec nemusí znamenat problém, může to naopak pomoci), ale třeba i poruchami příjmu potravy.

Čísla dále ukazují, že čtvrtina žen má pocit, že by se s větším poprsím cítila šťastnější. A 60 % se domnívá, že o ně pak budou mít muži větší zájem. Více než 40 % ale tvrdí, že muže naopak upoutá vysoká inteligence, avšak stejné procento bude radši štíhlé než chytré. Není to ale tak, že by nějaký názor vyčníval.

Většina se shoduje, že muži sice ženskou inteligenci oceňují, ale dvě třetiny cítí, že vzhled je přece jen pro partnery významnější. Rozšířené je i přesvědčení, že atraktivita pomůže v profesní kariéře. Krása je však subjektivní a pomíjivá. Důležité je si zbytečně nesnižovat sebevědomí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám