Hlavní obsah

Reoperace silikonových implantátů trvá 20 minut, říká chirurg

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přednosta kliniky plastické chirurgie pražské Nemocnice Na Bulovce docent Jan Měšťák Právu v pátek vysvětlil, že důvodem případných obtíží ženy, která má vadný implantát, je prasknutí implantátu a vytékání silikonu do těla. Reoperace trvá jen asi dvacet minut.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Vadný prsní implantát vyráběný ve Francii

Článek

Jak uvedl, kolem každého implantátu se vytvoří vazivové pouzdro. Pouzdro je jak na implantátu, tak uvnitř tkáně. Je to blána. Pokud by implantát praskl, obsah postupně vytéká do prostoru, kde je blána. „To brání rozšiřování do tkání kolem,“ uvedl Měšťák.

Druhá operace je mnohem snazší

Avšak mízními cestami hmota přichází do tzv. regionálních uzlin v podpaží.  Až tam se zjistí, že nějaká uzlina se zvětšila. „Říká se tomu silikonové uzliny,“ uvedl docent. „Jsou hmatově prokazatelné.“. Většinou se prý ale nešíří dál a uzlina se odstraní.

Podle Měšťáka výměna implantátu je mnohem snazší, než první operace, kdy se implantát do prsu dává. Je to proto, že v prsu už je vytvořená, laicky řečeno, kapsa, z níž se vadný implantát vyjme a nový vsadí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám