Hlavní obsah

Jak ženy gesty naznačují konkurentkám, že je jejich partner zadaný

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Najít spolehlivého partnera pro život nebývá pro ženy mnohdy jednoduché. I když nelpí zrovna na specifických požadavcích, musí bojovat s velikou konkurencí. Když už toho pravého po svém boku mají, není se čemu divit, že chtějí všechny ostatní konkurentky ujistit o tom, že jejich vyvolený už není k mání. Některé to dávají najevo slovně, jiným stačí gesta.

Foto: Profimedia.cz

I nepatrnými gesty můžeme okolí naznačit, jaký vztah s partnerem máme, zda se něčeho obáváme, nebo co právě cítíme.

Článek

Jsou i takové ženy, které svému partnerovi naprosto věří, a proto už nic jiného neřeší. Na druhé straně jsou ale dámy (a jejich prokazatelně více), které i přes dlouhodobější vztah se svým partnerem chtějí dát ostatním konkurentkám v každé situaci jasně najevo, že jejich partner je zadaný, a tudíž pro ostatní zcela nedostupný.

Když slovní ujišťování omrzí, jsou tu ještě gesta, která v dané situaci dokáží vyjádřit nesporně to samé. Ze stran žen se jedná možná na první pohled o automatické naznačování, které ale vyjadřuje jednoduchý vzkaz: "Ruce pryč, ten je jenom můj!".

A jaká je vlastně taková specifická ženská taktika? "Jedná se vlastně o jednoduché doteky, kdy má žena položenou svou ruku pevně na partnerově hrudi. Jde o jakési přivlastňovací bariérové gesto, kterým ženy ukazují svůj postoj k partnerovi ostatním konkurentkám, a to především ve chvílích, kdy se těmito "kolegyněmi" cítí ohroženy," vysvětluje Judi Jamesová, odbornice na řeč těla.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Angelina Jolie patří mezi ženy, které těchto gest využívají poměrně dosti často.

Foto: Profimedia.cz

Že by se i úspěšná zpěvačka Katy Perryová trochu bála o svého manžela Russella Branda?

Foto: Profimedia.cz

Katie Holmesová a Tom Cruise platí za spokojený manželský pár, i tak ale herečka občas nevědomky vzkazuje konkurentkám, že mají smůlu.

Foto: Profimedia.cz

I herečka Jennifer Lopezová si občas nebyla jistá, a tak využívala uvedených gest. Zjevně ani to ale nebylo dost, v současnosti jsou s manželem v rozvodovém řízení. Nevěra v tom prý ale roli nehraje.

Foto: Profimedia.cz

I manželka Borise Beckera Lilly se raději pojistila, a veřejně dala svým gestem najevo, že si mají dát ostatní ženy zajít chuť na jejího manžela.

Reklama

Související témata:

Související články

Jak podle gest poznáte, že vám partner lže

Malá lež ještě nikoho nezabila. Toto rčení rádi používají především lidé, kteří si sem tam nějakou tou lží přikrášlují život. Pokud se ale ze lhaní stane...

Výběr článků

Načítám