Hlavní obsah

Zásadní věci, které by se ženám po třicítce neměly nikdy říkat

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třicítka může pro každou ženu znamenat něco jiného. Některá má pocit, že už má něco důležitého za sebou, jiná zase stále na ty největší okamžiky svého života čeká. Ať už je to jak chce, jedná se o další nezastavitelný mezník v životě. Byť 30 není nijak hrozivé číslo, je zde pár věcí, které by se ženám po překročení této hranice neměly příliš říkat, pro jistotu i pro klid všech v okolí.

Foto: Profimedia.cz

Třicítka není nijak hrozný věk, je ale pár věcí, které by se především ženám v tomto věku neměly říkat.

Článek

Mnoho lidí má do budoucího života představu, co by tak chtěli do jakého věku zhruba dokázat. U žen to bývá kromě kariéry také založení rodiny. Z tohoto hlediska se zdá být třicítka pro mnohé dámy mezní hranicí právě pro početí potomka. Jiné naproti tomu v tomto věku mají už děti školkového věku.

Ať už je to jak chce, je třeba připomenout, že ženy rozhodně věk berou jinak než muži. S přibývajícími léty stále více nerady slyší ono magické číslo, které jim připomíná, že běžící čas prostě žádná z nich nezastaví. Při narozeninových oslavách je tak nejen pro partnery vhodné vyvarovat se jistých připomínek či narážek, které nemusejí být ani míněny nijak zle, ale mohou stát minimálně za zkaženou oslavou.

Co by se tedy slavícím ženám po třicítce nemělo raději říkat? Seznam pěti nejnepříjemnějších vět přinesl server Askmen.

Konečně je ti třicet

Oslava narozenin začínajících "magickou" trojkou může leckterému muži připadat asi tak stejně významná, jako každé jiné obyčejné datum v kalendáři. Pro ženy je ale ona trojka jaksi magická, a i když vám leckterá dáma přesně neřekne proč, všechny ví, že je důležitá.

Mnohé ženy, byť mají ještě mnohé před sebou, už ale také začínají hodnotit dosavadní úspěchy i neúspěchy, přemítají o tom, co by měly ještě v životě udělat či čeho chtějí dosáhnout.

Dalším důvodem, o kterém leckterá pomlčí, je stále větší blízkost čtyřicítky, od které to přece už není tak daleko k padesátce atd. I když je to možná nesmysl, některé ženy to tak prostě berou. Pro klid oslavenkyně i okolí je tak možná nejlepší příliš v onen slavností den aktuální věk nezmiňovat.

Ženy jsou jako dobré víno...

...čím starší, tím lepší. I když to možná bude míněno v dobrém slova smyslu, pro klid všech zúčastněných je radno toto přirovnání vůbec nevyslovovat nahlas. Hodnocení či srovnávání věku tímto způsobem prostě ženy neberou jako žert v žádném případě.

Jediným výsledkem, kterého tak může autor tohoto výroku docílit, je ten, že mu možná něco přistane na hlavě. To samé platí o srovnávání například s celebritami stejného věku.

Co biologické hodiny, netikají už?

Toto téma je také rozhodně tabu. I když vám možná leckterá žena v tomto věku odvětí, že o biologických hodinách a dítěti nepřemýšlí, opak je prý rozhodně pravdou. I když mnohé dámy dělají nejprve kariéru, biologické hodiny sledují všechny. Jakýmkoli připomínáním, že už mají nejvyšší čas, je tak maximálně vytočíte nebo naštvete, i když s tím časem budete mít možná pravdu.

Měla bys se sebou začít něco dělat

Znamená to snad, že přecpávání v 28 nebo 29 je v pořádku, ale po třicítce už je třeba držel pouze štíhlou linii? To asi ne. Každopádně jakékoli výtky vůči postavě (a to v jakémkoli věku) si odpusťte. Připomínka, že po 30 se bude vše jen zhoršovat, tak rozhodně není na místě.

Nejsi na to příliš stará?

Třicítka rozhodně není mezní věk, po kterém by ženy nemohly dělat něco, co ještě třeba v 28 bylo zcela normální, to je naprostý nesmysl. To platí třeba i o čtyřicítce. Jen možná jen lepší analyzovat, jestli je to či ono v daném věku přístojné, a zda si o nás nebudou všichni v okolí myslet, že jsme se naprosto zbláznili.

Než budete chtít někoho takovým výrokem častovat, možná si nejdřív uvědomte, že něco podobného by vám asi taky nebylo příliš příjemné. Dá se to rozhodně řešit i jemněji.

Pokud nás něco baví, je přece hloupost přestávat s tím jen kvůli věku, kdy se z počáteční dvojky stane trojka, čtyřka nebo pětka. Je dobré postupem času své záliby svému věku přizpůsobit, to je ale asi tak vše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám