Hlavní obsah

Sobečtí milenci jsou v posteli úspěšnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boston

Málokoho by asi napadlo, že mít milence zaměřeného na vlastní uspokojení přináší větší slast než mít milence, který se spíše zaměřuje na potěšení svého protějšku. Nová studie z Bostonu totiž odhaluje, že za nejlepší milence jsou považováni ti, které k sexu motivuje vlastní uspokojení a chtíč.

Foto: Profimedia.cz

Být pozorný v posteli se příliš nevyplácí.

Článek

Výsledky své studie prezentovali kanadští experti na psychologické konferenci v Bostonu. Hayley Levequeová a Cory Pederson z Vancouveru zkoumali sexuální život šedesáti párů. Polovina z nich byla ve věku 18 až 25 let, zatímco druhá ve věku kolem 30 let. Psychologové se zajímali především o to, co jednotlivce k sexu s partnerem vede, jaké mají motivy. A pak také, jak hodnotí vzájemně dovednosti svého protějšku v posteli a jak jsou s ním spokojeni.

Z výsledků je jasné, že v naprosté většině byly osoby z věkové skupiny 18 až 25 let zaměřeny na sebe a motivovány především vlastním chtíčem a touhou po uspokojení, zatímco u osob kolem třicítky byla většinou motivem láska a vyjadřování náklonnosti partnerovi. Jenže když se experti podívali na hodnocení partnera a spokojenost s ním, nejspokojenější byli partneři nejsobečtějších milenců.

Nalézt kompromis

„Zjistili jsme, že jak klesá sexuální zaměřenost partnera na sebe, sníží se i kvalita uspokojení jeho protějšku. Člověk by očekával, že to bude naopak, že když bude partner pozornější, bude sex lepší, ale je to jinak,“ potvrdila doktorka Levequeová.

A má i vysvětlení: „Zdá se, že sexuální sobectví má svou funkci, že je potřeba k tomu, aby byl partner šťastný, což je docela zajímavý objev.“

Dobří milenci ale nesmějí být totální sobci. Ideální je správná směs zaměření na sebe a zaujetí partnerem. „Je jasné, že pokud nějaká osoba není sexuálně vzrušená, ale přesto sex provozuje, začne to být jeho partnerovi zřejmé a může vést k ještě větší sexuální nespokojenosti a případnému rozkolu vztahu,“ dodala Levequeová.

Reklama

Související témata:

Související články

Nejvíce sexu mají prý hubeňouři

Pokud si člověk stěžuje na nedostatek sexu, měl by se nejprve podívat sám na sebe, jestli není zakopaný pes třeba v jeho nadbytečných kilogramech hromadících...

Výběr článků

Načítám