Hlavní obsah

Současné mladé ženy mají třikrát více sexuálních partnerů než jejich babičky

Novinky, Bohumila Kunertová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dnešní mladé ženy mají podle posledních průzkumů v průměru třikrát více sexuálních partnerů než měly jejich babičky. Vyplývá to ze studie, kterou zveřejnil britský server The Daily Telegraph.

Foto: Profimedia.cz

Dnešní mladé ženy mají podle výzkumu třikrát více sexuálních partnerů než jejich babičky.

Článek

Průzkum zahrnoval tři tisíce žen z celé Británie v různém věkovém rozmezí. Hlavní otázkou bylo, kolik sexuálních partnerů ženy vystřídaly před dovršením 24 let. Muži v tomto průzkumu dotazováni nebyli. Ačkoli výsledky za předchozí rok naznačovaly, že muži mohou být více promiskuitní než ženy, vědci tvrdí, že je to pouze mýtus a že obě pohlaví vykazovala zhruba stejný počet sexuálních partnerů.

Jedna z deseti dotázaných žen uvedla, že před dovršením 24 let věku vystřídala více než deset sexuálních partnerů. Průměrně uváděly respondentky 5,65 sexuálních partnerů.

Oproti tomu matky dnešních mladých žen, které byly v osmdesátých letech v podobném věku, měly průměrně jen 3,72 sexuálních partnerů.

Generace jejich babiček uváděla ještě méně. V šedesátých letech byl průměr 1,67 sexuálních partnerů.

Zvýšená promiskuita představuje vyšší riziko rakoviny

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám