Hlavní obsah

Mužské sperma má antidepresivní účinky

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ALBANY

Odborníci z amerického státu New York tvrdí, že mužské sperma působí na ženy jako antidepresivum. Ejakulát zřejmě obsahuje látky, které pronikají do těla ženy a stabilizují její psychický stav. Odpůrkyně kondomů tak trpí depresemi méně často.

Článek

Tým tří psychologů sledoval několik tisíc žen, které byly rozděleny do skupin podle toho, zda používaly kondom při souloži a jak často byly fyzicky přímo v kontaktu se spermatem svého partnera.

Ze statistického zpracování dat vyplynulo, že sledované ženy méně často trpěly depresemi, pokud nepoužívaly při sexu kondom a semeno se dostalo přímo do styku s jejich rodidly.

"Tato data souhlasí se skutečností, že semeno může potlačovat depresivní symptomy, a s tím že vagína absorbuje řadu látek obsažených v semeni, které mohou být detekovány v krvi několik hodin po souloži," napsali v abstraktu své práce Gordon G. Gallup, Rebecca L. Burchová a Steven M. Platek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám