Hlavní obsah

Při velikonočním dekorování domova nezapomeňte na zajíčka

Novinky, Kristýna Křížová

Je jasné, že letošní Velikonoce rozhodně budou opět netypické, a pokud je budete chtít oslavit, bude třeba se spolehnout na jiné aktivity než na klasické koledování. Inspiraci můžete nalézt u našich sousedů, v Německu. Tam koledu nosí velikonoční zajíček, který je také symbolem Velikonoc. Proč ho tedy nezkusit zakomponovat i do letošní velikonoční výzdoby?

Foto: Ella James

Letos o Velikonocích vsaďte na zajíčka a nechte ho obdarovat ratolesti. Využijte ho i jako dekoraci.

Článek

Malovaná vajíčka, sladkosti a drobné pozornosti hledají v Německu děti schované v přírodě nebo po zahradě, případně i v bytě. Sladkosti schovávají rodiče a dětem pak tvrdí, že je ukryl velikonoční zajíc. Právě letos jde o ideální velikonoční aktivitu, kterou lze provozovat právě doma.

Foto: Lights4fun, Ginger Ray

Velikonoční věnce mohou mít lehce netradiční podobu.

Na vajíčka rozhodně nemusíte zanevřít, ta jsou s Velikonocemi neodmyslitelně spojená i v Německu. Sousedé je během svátků nejen konzumují, ale také s nimi pořádají různé hry. Oblíbené jsou hody vejci i jejich přenášení, třeba na lžíci.

Pokud budete chtít vajíčka servírovat stylově, zkuste je pomocí látkového ubrousku a provázku proměnit v zajíčky nebo je servírujte na designových stojáncích nebo v ošatkách.

Foto: Lights4fun

Ubrouskem stočeným ve tvaru hlavy zajíčka můžete dekorovat vajíčka a vytvořit tak efektní velikonoční aranžmá.

Motivy velikonočního zajíčka skvěle zapadnou hlavně do přírodního stylu. V interiéru plném zemitých barev a přírodních materiálů se z něj můžete těšit i mimo velikonoční období a nepochybně nebude působit nevhodně.

Foto: Sophie Allport, Annabel James

Jídelní servis či textilie volte s motivy zajíčků. Děti z nich budou nadšené.

Typicky velikonoční zajíček schovává koledu do keřů, ke kořenům stromů apod. Pokud ale zahradu nemáte a budete letošní koledu schovávat v bytě, zkuste ji ukrýt do stylových truhel, které připomínají poklady.

Foto: Ella James, Lights4fun

Stylový velikonoční piknik ozvláštní světla ve tvaru zajíců i originálně dekorované cupcaky.

Velikonočních svátků se tak letos rozhodně nemusíte vzdávat. Stačí se jen přizpůsobit situaci a trochu jejich průběh upravit. Děti budou z nadílky od velikonočního zajíčka jistě nadšené a je tak možné, že se tento velikonoční zvyk letos více rozšíří i u nás.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám