Hlavní obsah

New York si můžete užít i v interiéru. Stačí zvolit správné doplňky

Novinky, Kristýna Křížová

V interiéru trávíme v současnosti drtivou část volného času. Proč si tedy prostor nezpestřit prvky připomínajícími třeba americký New York? Budete mít pak aspoň trochu pocit, že cestujete, i když jste stále doma.

Foto: Yellow Octopus, KaL Wall Art

K New Yorku neodmyslitelně patří socha Svobody. V interiéru nechte kousky jí inspirované zazářit jako dominanty.

Článek

Skvělým nápadem, jak v interiéru vytvořit dojem, že jste někde jinde, jsou jednak klasické tapety s motivem New Yorku, ale i zatahovací rolety na okna s motivy tohoto města. Díky nim budete mít dojem, že máte doslova světový výhled z okna.

Foto: Artylicious Home a Gifts

Po stáhnutí této rolety budete mít pocit, že jste v New Yorku.

Kousky inspirované New Yorkem by měly mít pop-artový nádech, měly by být hravé a výrazné. Nebojte se sytějších barev, motivů konzumní společnosti ani okázalých tvarů. New York je známý jako město, jehož symbolem je socha Svobody a svobodného ducha by měl mít i interiér v newyorském stylu. Vyplatí se proto popustit uzdu kreativitě.

Foto: Red Candy, Design Gift Shop

Byt stylově doladí hodiny s názvem města nebo lampa s jeho architektonickými dominantami.

Rozhodně nezapomeňte na motivy města na obrazových dekoracích. Fotky a malby mrakodrapů prostor dobře doplní, a pokud zvolíte barevné kousky, tak i osvěží.

Foto: Photolini - CJ Quadrat, Lime Lace

Motivy mrakodrapů nesmí v interiéru chybět.

Cennou inspiraci naleznete třeba v oblíbeném seriálu Přátelé, který se odehrává právě v New Yorku. Podobně jako v obývacím pokoji slavných postav by ani u vás neměla chybět pohodlná klubová pohovka ve stylu Chesterfield s výrazným prošíváním.

Foto: Red Candy, Sweetpea a Willow

V interiéru přijde vhod pohodlné křeslo či pohovka v podobném stylu, jako bylo k vidění v seriálu Přátelé.

Inspirace na proměny interiérů dnes přijdou vhod více než kdy jindy. Pokud chcete v interiéru dojem, že cestujete, ještě více podpořit, vsaďte i na kousky inspirované letectvím.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám