Hlavní obsah

Zaměřeno na: Trendy kabelky roku 2021

Říká se, že styl je věčný a trendy pomíjivé, ale někdy se i trendy kousky mohou stát nadčasovými. Příkladem mohou být kabelky. Zatímco minulý rok byly v módě beztvaré vaky s výraznými zlatými řetězy, letošní trendy čerpají inspiraci ze 40. a 50. let a důraz je kladen na eleganci.

Foto: Cartier

Kabelka Double C

Článek

Minulý rok byl na kabelkové trendy bohatý. Velký úspěch zaznamenala značka Bottega Veneta. Ta byla založena v roce 1966 v italské Vicenze Michelem Taddeim a Renzem Zengiarem. Značka tehdy vytvořila řemeslné kožené zboží a vyvinula výrazný design tkaní kůže Intrecciato, který se okamžitě stal ikonickým vzhledem značky.

„Když stačí vaše vlastní iniciály“ se stalo historickým sloganem značky, protože díky řemeslnému zpracování kůže byly produkty Bottega Veneta okamžitě rozeznatelné a logo se diskrétně objevilo pouze na vnitřní straně produktů.

Ostatně díky důmyslnému proplétání a absenci log je značka známá dodnes. Minulý rok například zaznamenaly velký úspěch kabelky, které rovněž zdobilo Intrecciato, ale bylo daleko více zvětšené.

Přehlídka Chanelu připomínala rozkvetlé pařížské parky

Styl

Pod novým kreativní ředitelem Danielem Lee, který nastoupil na pozici v roce 2018, ale vznikají i nové unikátní modely jako například kabelka ve tvaru vaku s výrazným zlatým řetězem, která nesměla v šatníku chybět žádné módní influencerce.

Foto: Profimedia.cz

Modely značky Bottega Venta byly v kurzu minulý rok.

Jaké trendy vládnou roku 2021?

Letos se trendy obracejí zpátky ke klasické eleganci a minimalismu. Na seznamu nejžhavějších doplňků všech milovnic módy se v současnosti ocitá Prada Cleo.

Jednoduchá kabelka zaobleného (tzv. „hobo”) tvaru, s jedním krátkým uchem, které je typické pro kabelky tvaru baguette, se nosí buď v ruce, nebo na rameni, stejně jako francouzská bageta, podle které dostaly tyto kabelky své označení.

Foto: archiv značky Prada

Prada Cleo

Kabelce Cleo pak zdárně sekunduje model Jackie od značky Gucci, který je tvarově velmi podobný a liší se de facto jen v zapínání.

Co se týče barevné palety, převažují pastelové odstíny v čele s mentolovou, šeříkovou, žlutou a pudrově růžovou. V módě ale také zůstávají klasické neutrální odstíny, jako je černá, bílá či béžová.

Foto: Profimedia.cz

Kabelka Gucci model Jackie

Foto: archiv firmy

Kabelka, PBG, 7600 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Jak si efektivně vytřídit šatník

Nový rok se nese ve znamení různých předsevzetí. Také toužíte vzít svůj život do vlastních rukou a nastolit mu řád? Pak začněte u sebe, nebo ještě lépe ve svém...

Výběr článků

Načítám