Hlavní obsah

Vydejte se vstříc velkoměstu v pastelových barvách

Novinky, lin

Jaro je v plném proudu, ale ve vašem šatníku stále vládne zima? Zapomeňte na nudné tmavé odstíny a rozzařte své skříně módními kousky v pastelových barvách. Naučte se je nosit stejně stylově jako světové „It girls”.

Foto: Profimedia.cz

Lila barva je v kurzu.

Článek

Co znamená vlastně výraz „It girls”? Možná se budete divit, ale tento název má kořeny již ve 30. letech minulého století. Jedná se o označení pro ženy, které přitahují pozornost médií nebo jsou slavné na sociálních sítích. Důvodem je jedinečný styl, vzhled, ale i velký počet sledujících.

Mezi takové patří například světově známé módní blogerky, modelky, make-up guru, ale také módní redaktorky či stylistky. V ulicích hlavních metropolí je poznáte na první dobrou.

Mají totiž jedinečný cit pro kombinování různých druhů oblečení a smysl pro barvy. Nejčastěji vyhledávají módní akce, jako jsou týdny módy, kde pravidelně ukazují to nejzajímavější z jejich šatníku. Inspirujte se jimi i vy.

Foto: Profimedia.cz

Růžová sluší tmavovláskám i blondýnkám.

Současnému streetstylu dominují výrazné barvy v čele s růžovou, lila, modrou, zelenou, ale také žlutou. Důležité ale je správné sladění. Tyto barvy totiž mohou působit nevkusně a lacině, pokud si na kombinování nedáte pozor.

Nejlépe si rozumí s neutrálními barvami, jako je bílá, béžová či šedá. Pokud se ale nebojíte módních experimentů, můžete vsadit i na přetrvávající trend color-blockingu, což je kombinování barev z opačného spektra barevné škály.

V praxi to pak vypadá tak, že vsadíte například na žluté kalhoty a k nim sladíte modrou kabelku či sáčko, nebo vsadíte na fialový kostým, který ozvláštníte světle zelenou kabelkou.

Jaké jsou trendy v jarních botách pro letošní sezonu

Styl
Foto: Profimedia.cz

Žlutá barva působí efektně.

Foto: Profimedia.cz

Na fialovou a oranžovou si málokdo troufne.

Jak už bylo řečeno, sázkou na jistotu je ale kombinovat výrazné barvy s těmi neutrálními. Pokud si tedy potrpíte spíše na minimalistickou garderobu, které dominuje bílá a černá, pořiďte si alespoň jeden barevný kabátek, který váš klasický outfit skvěle rozzáří.

Foto: Profimedia.cz

Jarní kabátky

Foto: Profimedia.cz

Výrazný kabát si rozumí s neutrálními tóny.

Oživte svůj styl jarní kabelkou v pastelových tónech

Styl
Foto: Profimedia.cz

Barevné sako dodá každému outfitu na zajímavosti.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související články

Proč je důležité i doma nosit podprsenku

Karanténa a další opatření související s nouzovým stavem mají za důsledek to, že trávíme doma více času, než jsme zvyklí. Najednou tak odpadají každodenní...

Výběr článků

Načítám