Hlavní obsah

Velký přehled plavkových trendů pro léto 2021

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní sezona se nezadržitelně blíží. Ať už se chystáte k moři, nebo jenom k nedalekému rybníku, ujistěte se, že vám v tašce nechybí nové plavky, které jsou nejen trendy, ale hlavně sluší vaší postavě. Jaké si vybrat?

Foto: archiv firmy

Plavky, Tezenis, ilustrační foto

Článek

Trendy pro letošní plavkovou sezonu jsou poměrně rozmanité. V módě jsou nejrůznější vertikální i horizontální průstřihy, asymetrické střihy, sportovní styl, ale třeba i šněrování v pase nebo zdobení tkaničkami.

Plavky, které podtrhnou váš sex-appeal

Kromě nejrůznějších sexy průstřihů budou v módě také minimalistické bikiny na šňůrky. Na scénu se také vrátily vysoce vykrojené kalhotky ve stylu 90. let, které se nosí nad boky a skvěle tak prodlužují nohy.

Pokud si ale na tento trend netroufáte, nevadí! Stále se nosí i vysoké kalhotky do pasu, které naopak dokážou nějaké to kilo snadno schovat.

Foto: archiv firmy

Plavky, Tezenis, ilustrační foto

V hlavní roli barvy...

Co se týče barev, letos nás čeká celá plejáda těch, které v nás po dlouhých měsících lockdownů a omezení probudí hravost a radost. Neonové barvy, zářivá růžová, mandarinková, limetková, tyrkysová – ty všechny jsou pro rok 2021 jednoznačně v kurzu.

Jak do svého šatníku jednoduše zařadit bílou barvu

Styl

K vidění jsou na bikinách, ale i jednodílných plavkách, které jsou stejně jako minulý rok stále trendy.

Pokud vás nelákají plavky s průstřihy ani vykrojením, nebojte se vsadit na sportovní obdobu bikin s klasickými kalhotkami a podprsenkou se širokými ramínky, které jsou rovněž v kurzu, a navíc uhlídají při plavání to, co mají.

Foto: archiv firem

Zleva bikiny: podprsenka, 349 Kč, kalhotky, 299 Kč. Obojí Tezenis. Podprsenka, 499 Kč, kalhotky, 399 Kč. Obojí Lindex. Jednodílné plavky, F&F, 599 Kč. Podprsenka, 499 Kč, kalhotky, 399 Kč. Obojí Marks & Spencer

Foto: archiv firmy

Plavky, Calzedonia, ilustrační foto

... a tropické vzory

Co se vzorů týče, obdobně jako v jarní a letní módě se i v té plavkové letos na výsluní udrží výrazné květinové vzory, především ty s tropickými rostlinami.

Velkým hitem u všech typů plavek budou romantické volánky nebo decentnější řasení ve stylu žabkování, které je vhodné zejména pro ženy s menším poprsím. Žabkování totiž dodá na objemu. Zvolte podprsenku ve tvaru bandea, což je de facto pás látky bez ramínek či s odnímatelnými ramínky. Díky ní docílíte perfektního opálení!

Foto: archiv firem

Zleva kalhoty, Desigual, 1899 Kč. Plavky, Desigual, 1899 Kč. Bikiny podprsenka, 499 Kč, kalhotky, 349 Kč. Obojí H&M. Podprsenka, 600 Kč, kalhotky, 450 Kč. Obojí Calzedonia. Podprsenka, 300 Kč, kalhotky, 399 Kč. Obojí H&M

Foto: archiv firmy

Plavky, C&A, ilustrační foto

Stylový minimalismus

Vedle výrazných neonových a pastelových barev letos hraje prim i hnědá barva, zejména její karamelový odstín. Skvěle totiž zapadá do dlouhodobějšího minimalistického a retro trendu.

Inspirujte se rozkvetlou přírodou a pořiďte si květované šaty

Styl

Zvolit můžete také tělový odstín, který se bude co nejvíce blížit vaší pokožce. Docílíte tak tzv. „nude looku”, který je rafinovaný, ale přesto elegantní. Doplňte romantickým bílým kaftanem nebo elegantní lněnou košilí.

Foto: archiv firem

Zleva podprsenka 150 Kč, kalhotky 150 Kč. Obojí C&A. Podprsenka, 499 Kč, kalhotky, 399 Kč. Obojí Lindex. Podprsenka, 449 Kč, kalhotky, 399 Kč. Obojí Lindex. Přehoz, C&A, 698 Kč

Foto: archiv firmy

Push-up podprsenka, Calzedonia, 850 Kč

Nesmrtelná černá

Pokud vás letošní trendy příliš neohromily, vsaďte na osvědčenou klasiku v podobě černých plavek, které jsou elegantní a nadčasové. Pokud potřebujete schovat povolené bříško, vsaďte na řasený jednodílný model.

Majitelky bujného poprsí jistě ocení modely s kosticemi, které skvěle tvarují, a navíc drží křivky tam, kde mají. Pokud vás navíc často bolí záda, vsaďte na širší ramínka, která nemají tendenci se zařezávat do kůže a jsou proto komfortnější.

Svůj outfit doplňte velkou bílou košilí nebo halenou, stylovými černými brýlemi, kloboukem a slaměnou kabelkou, která se hodí nejen na pláž, ale také do města.

Foto: archiv firem

Zleva plavky: Marks & Spencer, 999 Kč. Podprsenka, 1499 Kč, kalhotky, 499 Kč. Obojí Triola. Tezenis, 749 Kč. Košile, Lindex, 1499 Kč. Taška, Lindex, 999 Kč

Foto: archiv firmy

Nicole Olivier (prodává Le Chaton), 3210 Kč

Foto: archiv firmy

Jednodílné plavky, Marks & Spencer, 999 Kč.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související články

Udělejte si radost jarní romantickou halenkou

Udělala jste si o Velikonocích konečně pořádek v šatníku a zarazilo vás, jak málo máte jarního a letního oblečení? Nepodceňujte přípravu na novou sezonu...

Nová módní ikona Anya Taylor-Joyová

Pětadvacetiletá americká herečka Anya Taylor-Joyová proslula nejvíce svou hlavní rolí v minisérii Dámský gambit. Do povědomí veřejnosti se ale dostává i její...

Výběr článků

Načítám