Hlavní obsah

Trendy v zimní obuvi pro rok 2022

Nový rok je tu. Ujistěte se, že do něj vykročíte pravou nohou a co víc, v nových botách! Ať už sáhnete po elegantních kozačkách, trendy kotníčkových botách na vysoké platformě nebo outdoorových farmářkách, přejeme vám, ať vaše kroky vedou správným směrem!

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Högl

Článek

Pokud sháníte novou obuv na zimu, při výběru by měl hrát hlavní roli materiál, ale také samotná podrážka. Velkou výhodou letošního roku je, že trendy jsou zimní obuvi nakloněné. Nosí se totiž opravdu tlusté podrážky, čím robustnější, tím lepší.

Tradiční perka nahradily jejich prodloužené varianty, které sahají až do půli lýtek. Díky tomu udrží vaše kotníky v teple. Pokud máte starosti s jejich obouváním, vsaďte na modely, které mají po boku ještě zip.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: H&M, 999 Kč. Deichmann, 1199 Kč. Deichmann exclusive, 1999 Kč. Högl, 4999 Kč. Vasky, 2999 Kč. Deichmann, 1399 Kč

V případě, že ve vašem šatníku převažují elegantní šaty a sukně, chybět vám nesmí klasické kozačky. Na rozdíl od minulých let se ale nenosí kozačky nad kolena, ale naopak ty pod ve stylu klasických jezdeckých bot.

Šperk: Dárek, který si získá srdce každé ženy

Žena

Horkým trendem jsou také kozačky, které nekopírují siluetu lýtek, ale naopak lehce odstávají. Díky rovně střiženému vršku připomínají tvarově holínky a nosí se jak k sukním, tak džínám.

Foto: archiv firmy

Boty, Toms (prodává Urbanlux.cz), 4899 Kč

V případě, že hledáte sportovnější obuv, která se hodí i do vysokohorských podmínek, vybírejte mezi kotníčkovými nepromokavými šněrovacími modely, které se dobře přizpůsobí noze a chrání kotník před vyvrknutím u hůře zdolatelného terénu.

Foto: archiv firem

Zleva nahoře: Dechmann online exclusive, 1799 Kč. Deichmann online exclusive, 1299 Kč. Toms (prodává Urbanlux.cz), 4399 Kč. Deichmann, 1799 Kč. Vasky, 2999 Kč. Toms (prodává Urbanlux.cz), 4899 Kč

Do města a na klasickou horskou turistiku postačí i stylové farmářky. Pro náročnější uživatele se hodí například modely s goratexem, které jsou prodyšné, ale zároveň vhodné i do extrémního chladného počasí.

Foto: archiv firmy

Boty, Vans, 3699 Kč

Foto: archiv firmy

Boty, Toms (prodává Urbanlux.cz), 4899 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám