Hlavní obsah

Úpletové šaty pro dámy, které se nechtějí vzdát své ženskosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ranní mrazíky dorazily dříve, než se většina z nás stačila vzpamatovat z toho, že už je podzim. Pokud se nechcete ani v chladném počasí vzdát své ženskosti, pořiďte si do svého šatníku alespoň jedny úpletové šaty. Dají se nosit na nespočet způsobů a sluší všem ženám bez ohledu na věk i velikost.

Foto: archiv firmy

Ilustrační foto, Lindex

Článek

Úpletové šaty si zamilovaly ženy po celém světě a není divu. Jedná se o opravdu variabilní a slušivý kousek, který jen tak z módy nevyjde.

Při výběru nezapomeňte zohlednit materiál šatů. Přírodní vlákna nejlépe zahřejí a také nejvíce vydrží. Vyzkoušejte například mix kašmíru či vlny. Oba tyto úplety disponují skvělými tepelnými vlastnostmi a při správném zacházení vám vydrží dlouhá léta.

Zásadním bodem je také samotný střih šatů. Volit můžete mezi několika druhy. Obepnuté modely vyniknou na štíhlých ženách, ale bát se jich nemusí ani boubelky. Stačí zvolit šikovné spodní prádlo nebo třeba tvarovací punčocháče až do pasu, které vytvarují křivky do siluety přesýpacích hodin.

Foto: archiv firem

Kabelka, Factcool, 1049 Kč. Kabát, H&M, 3999 Kč. Šaty, Gant (prodává Zalando), 2808 Kč. Legíny, F&F, 349 Kč. Prsten s citrinem, Alove, 9390 Kč. Boty, Gino Rossi (prodává CCC), 2499 Kč

Neuvěřitelně variabilní jsou také oversized modely. Pro neformální look je stačí zkombinovat s prošívanou vestičkou a legínami či kalhotami. K modelu nazujte pohodlné kotníčkové boty na platformě a máte o outfit postaráno.

Co nesmí chybět v pánském podzimním šatníku

Styl
Foto: archiv firem

Vesta, H&M, 599 Kč. Boty, H&M, 2499 Kč. Šaty, H&M, 999 Kč. Kabelka, Folbeur, 11 500 Kč. Náhrdelník, Alove, 9329 Kč

Pokud vaše kroky budou naopak směřovat na formální akci, stačí kalhoty vyměnit za černé punčocháče a přidat široký či tenký pásek, díky kterému šaty dostanou novou, lépe definovanou siluetu. Pak už stačí nazout kozačky na podpatku, přidat kabát a máte hotovo.

Jaké jsou novinky a trendy v dětské obuvi

Styl
Foto: archiv firem

Dobročinný šperk, Alove, 4450 Kč. Bunda, Marks & Spencer, 2199 Kč. Šaty, Factcool, 479 Kč. Punčocháče, Lisca, 249 Kč. Kabelka, Marks & Spencer, 2899 Kč. Boty, Gino Rossi (prodává CCC), 2299 Kč

Porozhlédnout se můžete také mezi áčkovými modely, které nejlépe vyniknou na ženách, které se pyšní úzkým pasem a chtějí schovat větší hýždě či stehna.

U všech typů šatů můžete vybírat mezi krátkými i dlouhými variantami. Krátké se hodí zejména pro mladší ročníky a vyniknou nejlépe s robustnějšími biker boots. Dlouhé naopak působí elegantně a letos se nosí zejména v kombinaci s dlouhými kozačkami ve stejném barevném tónu.

Foto: archiv firem

Béžové šaty, Marks & Spencer, 1299 Kč. Lodičky, Bally (prodává Zalando), 12 800 Kč. Černé šaty nalevo, Diesel, 4059 Kč. Černé šaty napravo, Diesel, 4059 Kč. Pásek, H&M, 249 Kč. Boty, Gino Rossi (prodává CCC), 3299 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Inspirujte se barevnou módou z ulic Londýna

Od 16. do 21. září probíhal v Londýně týden módy. Přehlídky známých módních návrhářů a značek přilákaly davy stylových žen z celého světa. Inspirujte se jejich...

Výběr článků

Načítám