Hlavní obsah

Svatební inspirace z dílny Elieho Saaba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatební šaty od Elieho Saaba jsou snem, který se splní jen malému procentu žen. Tento libanonský návrhář, proslulý svými opulentními a zdobnými modely, je jedním z těch, kteří udávají svatební trendy a jeho modely nosí princezny a známé osobnosti po celém světě. Jak vypadá jeho nejnovější kolekce na sezonu jaro/léto 2022?

Foto: Profimedia.cz

Elie Saab

Článek

Pokud jste zastánkyně klasických svatebních rób a milujete smysl pro detail, zdobnost i opulentnost, pak jste na správném místě. Návrhář Elie Saab patří mezi matadory svého oboru. Módě se začal věnovat v 80. letech, zanedlouho svoji pozornost upnul právě na svatební šaty.

Jeho šaty vynikají precizním ručním zdobením i střihy. Práce na jednom modelu zahrnuje stovky hodin. Možná i proto se stal prvním Arabem, který byl přijat do řídícího orgánu módního průmyslu Chambre Syndicale de la Haute Couture.

Libanonský návrhář představil svoji novou kolekci luxusních šatů v lese

Styl

V roce 2002 si jeho model vybrala herečka Hally Berry u příležitosti slavnostního předávání Oscarů, kterého si nakonec odnesla. Médiím neunikl její herecký výkon stejně tak jako šaty, které měla na sobě. Od té doby překročil Saab území své vlasti a stal se známým i jinde ve světě.

Zanedlouho se stal miláčkem žen z vyšší společnosti. Jeho šaty z drahých látek poseté perlami, krajkami, výšivkami a krystaly si ihned zamilovaly princezny ze Středního východu.

V současnosti má Elie Saab tři hlavní ateliéry v Libanonu, Paříži a Miláně. Kromě svatební módy tvoří i klasické kolekce ready to wear, má vlastní značku parfémů a angažuje se i na poli designu.

V roce 2020 jeho hlavní sídlo včetně domova v Bejrútu podlehlo výbuchu. I tak se ale rozhodl pokračovat v navrhování.

Důkazem je jeho nejnovější kolekce svatebních šatů pro období jaro/léto 2022. Aktuální kolekce je bohatá na tylové šaty zdobené jemnými bílými flitry.

Nechybí ani modely s peříčky, což je trend, který byl k vidění i u jiných svatebních návrhářů. V nabídce jsou i bohaté výšivky, zdobení perlami, precizní zpracování a tylové závoje, které dotvářejí slavnostní look.

Reklama

Související články

Jaké trendy vládnou letošním svatebním šatům

Čeká vás v létě svatba? Pak je nejvyšší čas začít vybírat vaše svatební šaty. Letošnímu roku vládnou výrazné rukávy, odhalená záda, ale také peří či neobvyklé...

Výběr článků

Načítám