Hlavní obsah

Slugging - kosmetický trend, který podporuje hydrataci pleti a účinnost další péče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejky jsou známé velice důkladnou péčí o svou pleť. Ne náhodou ty nejoblíbenější kosmetické přípravky mají kořeny v této zemi, stejně tak nejrůznější rituály s péčí o pleť spjaté, kam patří i slugging. Tato kosmetická technika velmi významně podporuje hydrataci pleti a také účinnost dalších pečujících přípravků.

Foto: Profimedia.cz

Slugging by měl být posledním krokem v každodenním rituálu péče o pleť.

Článek

Slugging by měl být posledním krokem v každodenním rituálu péče o pleť. Jde o to, že na ošetřenou pleť se nanese silné změkčovadlo, jako je vazelína, Aquaphor (regenerační krém) či pleťový olej, které v pleti uzamknou vlhkost a utěsní horní vrstvu pokožky, čímž zlepší pronikání dalších účinných látek z pečujících přípravků a zároveň zabraňuje ztrátě vlhkosti, ke které přes noc jinak dochází.

Výhodou této metody také je, že pomáhá opravovat narušenou kožní bariéru a bojuje tak i s ochablou pokožkou a vráskami.

Pro koho je slugging vhodný? 

Jedná se o metodu, která by mohla pomoci ženám se suchou, svědící pokožkou. V současném zimním počasí ale i všem s normální pletí.

Nevhodná je ale pro ženy s aknózní nebo mastnou pletí, jelikož může docházet k zachycování odumřelých kožních buněk, a tedy k podpoře růstu bakterií, kvůli čemuž by mohlo dojít ke zhoršení akné.

Slugging by pak neměl být kombinován s přípravky obsahujícími retinoidy, kyselinu salicylovou nebo jiné potenciálně dráždivé složky.

Jak na slugging

Nejprve si večer důkladně vyčistěte pleť a pak ideálně naneste sérum či pečující krém s kyselinou hyaluronovou k maximální hydrataci pokožky. Potom na pleť naneste vazelínu či podobné přípravky, které pleť uzavřou.

Podobný postup můžete zvolit i při péči o suchou pokožku těla, a to zejména částí, jako jsou lokty či kolena. Nejprve na vysušená místa naneste hydratační tělové mléko a následně vazelínu či Aquaphor, případně můžete sáhnout po pleťových olejích, jež jsou složené z hroznového, slunečnicového či šípkového oleje, které mají nízkou schopnost ucpávat póry.

Slugging je dobré aplikovat alespoň jednou týdně. U stárnoucí, vysušené pleti to ale může být i denně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám