Hlavní obsah

Šediny už nejsou hendikep. Mladá učitelka je toho příkladem

První šedivý vlas vyvolá ve většině žen mnoho smíšených emocí. O to silnější jsou, když se objeví ještě v dětském věku. U Lauren Midgleyové se šediny začaly vyskytovat již ve dvanácti letech. Na vině byla genetika. Po letech neustálého barvení se ale rozhodla přijmout své vlasy takové, jaké jsou.

Foto: Profimedia.cz

Lauren Midgleyová

Článek

Lauren Midgleyová věděla již od dětství, že šedivé vlasy se netýkají pouze lidí v důchodovém věku. Její matka se totiž s předčasným šedivěním sama potýkala. I tak ale byla Lauren v šoku, když si svého prvního šedého vlasu všimla již ve dvanácti letech.

Za nedlouho přišly další šediny, a to navíc v přední části vlasů, která je nejvíce viditelná. Malá Lauren se kvůli svým vlasům styděla, a dokonce si je i trhala. Poté požádala matku, aby jí je začala pravidelně barvit.

Foto: Profimedia.cz

Za své šediny se už nestydí.

Ve svých dvaceti letech se s problémem svěřila do rukou kadeřnice. Její měsíční náklady na odborné barvení ale činily přes 1600 Kč. Kadeřnice Lauren tak přesvědčila k tomu, aby své šediny dala na obdiv, a dokonce je podtrhla melírem.

Dívce stačilo 10 měsíců k transformaci, zhubla 40 kilogramů

Zdraví
Foto: Profimedia.cz

Lauren vypadá s přirozenými vlasy skvěle.

Trendy jí navíc hrály do karet a stále více mladých dívek se začalo barvit na stříbrně blond barvu. „Nejdříve jsem si nebyla jistá, ale rozhodla jsem se své kadeřnici věřit. Díky tomu, že vypadám mladě, si spousta lidí myslela, že i mé opravdové šediny jsou jejím dílem,“ říká pro Daily Mail.

Díky novému účesu vzrostlo Lauren sebevědomí a nyní ve svých šestadvaceti letech povzbuzuje ostatní prostřednictvím svých sociálních sítí k tomu, aby se za své šediny nestyděli a naopak na ně byli hrdí.

Foto: Profimedia.cz

Se svými vlasy je již spokojená.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám